Sopplunch – ett vinnande recept för näringslivet

Möjligheten att nätverka under avslappnade former, i kombination med en trevlig lunch och några generösa nypor inspiration är några av anledningarna till att våra Soppluncher har blivit så populära.

Sedan flera år tillbaka har vi anordnat Soppluncher för näringslivet i Ängelholm. Vi ser ett vinnande recept i det avslappnade formatet som samtidigt bjuder på viktiga insikter och värdefulla kontakter. Tillsammans blir vi starkare och när det går bra för det lokala näringslivet går det också bra för välfärden, vilket gör Ängelholm bättre för alla som bor och verkar här.

Antal deltagare varierar såklart något från lunch till lunch, men oftast är vi runt 80 personer från en mängd olika lokala företag och branscher, samt representanter från politiken och Ängelholms kommun.

 

Ingredienser för en lyckad Sopplunch

Alla soppluncher är såklart lite olika, men så här brukar programmet se ut:

11:15 Välkomstmingel – många är på plats i god tid för att ta tillvara på möjligheten att nätverka med övriga deltagare, och prata med verksamheterna som står ”On The Side”.
11:45 Soppan serveras och vi slår oss ner till dukat bord. Här äter vi, dricker kaffe och samtalar med de kring bordet.
12:15 Programmet börjar och först ut är ”3-vligt att träffas”.
12:30 Huvuddelen är ett föredrag om ett intressant och aktuellt ämne. När klockan närmar sig 13:15 så avslutar vi och tackar för denna gång. En del håller sig kvar ett tag för att prata vidare, medan andra ger sig iväg för att fortsätta arbetsdagen.

Olika teman under året

Formatet på lunchen brukar vara snarlikt, men under årets gång kan våra Soppluncher ha lite olika teman. Några exempel på teman är hållbar tillväxt, Ung Företagsamhet, offentlig upphandling, lokalt företagsklimat (Svenskt Näringsliv presenterar resultatet av årets enkät), samhällsutveckling och kompetensförsörjning. Se vad som kommer härnäst i näringslivskalendern!

Välkommen till en Sopplunch

Sopplunchen är kostnadsfri för kunder till Ängelholms Näringsliv, och man kan komma två personer per företag. Är ni inte kunder än så är ni så klart välkomna att gästa oss! Ni är välkomna som gäster vid två tillfällen, och betalar då bara för er lunch. Anmälan sker via näringslivskalendern > näringlivskalendern

Utöver att delta som besökare finns det flera olika möjligheter för dig som kund att medverka och synas på våra Soppluncher. Fler kockar gör faktiskt en bättre Soppa!

  • 3-vligt att träffas
  • Föreläsning
  • On the Side

3-vligt att träffas innebär att tre företag får tre minuter vardera att presentera sig och sin verksamhet på. En fantastisk möjlighet att nå ut med sitt budskap till det lokala näringslivet.

Föreläsningen är ett återkommande inslag där vi under ca 30-45 minuter får chans att fördjupa oss i ett aktuellt och intressant ämne tillsammans med en föreläsare. Under årens lopp har vi haft föreläsningar om alltifrån framtidsspaningar, tillväxt och lokala företagsklimatet, till lyckliga medarbetare, elsituationen och handelns förändringsresa.

On the Side är en möjlighet att få en liten plats att ställa ut på för att förmedla sitt budskap och samtala med intresserade deltagare. Ytan är cirka 1.5×1.5 meter och inkluderar ett ståbord. Står man ”On the Side” är man på plats en stund innan vi släpper in deltagarna, så man är redo att träffa dem när minglet sedan startar. Det är en bra idé att stanna kvar en stund efter Sopplunchen är slut då det oftast är en del deltagare som hänger kvar en stund extra.

Anmäl ditt intresse för att medverka på en Sopplunch

Vill du som kund till Ängelholms Näringsliv utnyttja möjligheten att stå i rampljuset under en Sopplunch? Skicka ett mail med ditt namn, vilket företag du representerar och vilken aktivitet du önskar medverka på till info@engelholm.com

Redo för att nätverka i Ängelholm? Kolla i vår näringslivskalender för kommande datum för luncher och andra aktiviteter som vi anordnar!