Program fredag 18 maj

Vi hälsar er hjärtligt välkomna åter till Företagardagarna 2019 och till alla våra inspirerande intervjuer
och intressanta föreläsningar.

Scrolla ner så hittar ni hela programmet för 2018:

Följ oss på Facebook och Instagram för senaste nytt!

Fredag 
07.00 Business Breakfast
09.00 Mässan öppnar
16.30 Mässan stänger
16.30 After Work i Arenarestaurangen
_____________________________________
BUSINESS BREAKFAST
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen gästar vår Business Breakfast.

Vi rivstartar Företagardagarna med en inspirerade Business Breakfast med en föreläsning om det politiska läget i Sverige inför valet i höst och hur världspolitiken påverkar vårt val. Business Breakfast innehåller även micoföreläsnigar av Försäkringskassan och Projekt Kraftsamling. Avslutningsvis underhåller ”Popkören för alla”- Joyvoice. Nyfiken på vem som föreläser denna dag? Se här:

Välkommen till en morgon med valsnack, frukost, nätverkande, utlottningar och välkomstgåvor i Arenarestaurangen i Lindab Arena.

Business Breakfast program:
07.00-07.30 Frukost och nätverkande
07.30-08.45 Föreläsningar och inspiration
08.45-08.55  Joyvocie
09.00 Mässan öppnar

Pris: Gratis för Frukostklubbens medlemmar, 120 kr för endast medlemskap i MiH, 220 kr för icke medlem/gäst.

Anmäl dig här:
_____________________________________
Speakers Corner  i samarbete med Radio Båstad
Lyssna på intressanta och spännande samtal. Radio Båstad genomför intervjuer med nedan gäster.
Plats: Entréhallen

10.00  Oscar Alm Mediamind – ”Digital marknadsföring”
10.30  Andreas Ring Säker Kompetens – ”Säker personal och trygga arbetsplatser”
11.00   Per Holknekt  grundare av Odd Molly -” Kan jag, kan du, kan vem som helst.”
11.30   Karsten Deppert E-Commerce Park -”Logistik och e-handel i Skåne
12.00  Hasse Andersson ”Kvinnaböske” -”Forget Diabetes”
12.45   Annelie Johanson Happy Economy – ”Lyckliga människor och företag skapar bättre resultat”
13.15   Christer Olsson Christer Olsson Group  -”Samarbeta, att lära och lyckas tillsammans”
13.45  Manuela Liegnell Inzpirus -”SMAK på Livet – Viljan att leva”
14.30  PRISUTDELNING ”Årets Företag, Årets Företagare, Årets Entreprenör i Ängelholm
15.15   Jens Andersson/Christoffer Borg InnoSearch – ”Sökoptimering”

_____________________________________
Föreläsningssalen plan 3 (Matchvärdslogen)
Föreläsning
Tid:10.00-11.00
Föreläsare: Försäkringskassan
Plats: Föreläsningssalen plan 3, Matchvärdslogen
Pris: Kostnadsfritt

 ”Arbetsgivaren och sjukförsäkringen. Hur vi får medarbetaren tillbaka i arbete!”
Medarbetaren behövs på jobbet! Hur kan man som arbetsgivare förhålla sig till sitt rehabiliteringsansvar som en tillgång, en möjlighet att påverka! Att förebygga och förkorta sjukfrånvaro är lönsamt för alla! Genom mod, lite kunskap om sjukförsäkringen och ett stort engagemang för den enskilda medarbetaren kan man påverka mer än man tror. Som arbetsgivare kan man få bidrag för de insatser man gör för att förebygga och förhindra sjukfrånvaro. Bidraget kan även användas till expertstöd i samband med att arbetsgivare från och med den 1 juli ska göra planer för återgång i arbete för sina sjukskrivna medarbetare redan efter 30 dagar. Här får du som arbetsgivare en kort bakgrund om sjukförsäkringen och Försäkringskassans förmåner, en kunskap som kan göra skillnad.”

Försäkringskassan finns även på plats i monter 131 för att berätta hur de jobbar med stöd till arbetsgivaren.

Varmt välkomna!
Anmäl dig här:

_____________________________________

Föreläsningssalen plan 2,  Lindab Arena (Business Loungen)
Föreläsning
Tid: 10.15-10.45
Föreläsare: Annelie Johansson Happy Economy
Tema: ”Fokus affärer med hjärtat”
Plats: Föreläsningssalen plan 2,  Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Happy Economy är precis vad det låter som. Låt dig inspireras utav ett företag vars erbjudande handlar om att skapa en lycklig ekonomi, för människor och företag. För när företag och organisationer väljer en ”happy mode” ökar framgångarna. Oavsett om det rör sig om utveckling av eftertraktade produkter, engagerade medarbetare, starka kundrelationer, lönsamhet eller mänsklig hållbarhet. Happy Economy för in lycka på affärslivets dagordning och inspirera ägare, styrelse, företagsledare och framförallt medarbetarna att stanna upp och fundera på vad de kan göra för att släppa loss lyckan på jobbet.”
Anmäl dig här:

_____________________________________

Föreläsning
Tid: 11.00-11.40
Föreläsare: Oskar Alm Mediamind 
Tema: ”Få ett försprång med din digitala marknadsföring gentemot dina konkurrenter”
Plats: Föreläsningssalen plan 2,  Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Att ha full kontroll på sina digitala kanaler är idag ett måste. Kunderna finns på nätet och vi behöver nå dem i alla delar av köpresan, när de söker, när de läser, när de tittar på film och när de engagerar sig i sociala medier. För att lyckas med detta behövs både tid och kunskap, något som ofta är en bristvara idag på svenska företag. Seminariet är till för dig som vill lära dig mer om de olika kanalerna och hur de samspelar. Vilka fallgropar finns det och vilka sätt är bättre än andra. Allt från att utvärdera dagsläget till att ha en klar och tydlig digital strategi.”
Anmäl dig här

_____________________________________

Föreläsning
Tid:  12.00-12.30
Föreläsare: Christer Olsson
Tema:  Samarbeta – att lära och lyckas tillsammans.
Plats: Föreläsningssalen plan 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”När du är rätt person på rätt plats och känner att du bidrar till helheten – då blir det roligt att jobba. Arbetsglädje kommer av arbetsskicklighet – en förmåga att fungera och bidra i grupp. Vi vill alla ha en arbetsplats där var och en får möjlighet att bidra och komma till sin rätt. När dynamiken och relationerna i gruppen fungerar, slipper vi lägga energi på att krångla till saker i onödan och kan ägna oss åt det som för oss framåt. På jobbet är vi ofta fokuserade på att laget ska fungera och glömmer bort det viktiga ”jaget”. För att vi ska kunna sätta laget före ”jaget” och få en arbetsplats där alla hittar sin rätta plats och ger järnet måste varje individ vara i balans. Vägen till laget går alltså via ”jaget”. Att försöka vinna tid och hitta genvägar kan resultera i att vi fastnar i ett samarbete som inte fungerar. Föreläsningens mål är att få dig och din arbetsgrupp att förstå hur ni effektivt kan börja agera genom att bättre förstå er själva och er omgivning, och därigenom skapa en prövande, lärande och levande arbetsplats – eller som Christer själv uttrycker det: “Hur man går från att veta till att göra tillsammans.”
Anmäl dig här:

_____________________________________

Föreläsning presenteras av * Familjen Helsingborg
Tid: 13.00-13.45
Föreläsare: Per Holknekt  grundare Odd Molly
Tema: ” Kan jag, kan du, kan vem som helst.”
Plats: Föreläsningssalen 2:a vån, Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Per Holknekt har gjort en livsresa som inte liknar någon annan. Han har varit en av världens bästa skateboardåkare, pluggat ekonomi och grundat Odd Molly. Han har också missbrukat bort sina framgångar, bott i en skogsdunge, sålt “Situation Stockholm” och rest sig igen. Per Holknekt föreläser utan PowerPoint och utan pretentioner. Han når ut till både företagare och individer när han talar om livet, branding och entreprenörskap. Ibland svajar livet, ibland tappar man balansen och faller. Per Holknekt är ett levande bevis på att det går att ta sig upp igen. Han vill att vi ska känna att “kan han, då kan jag” och ger inspiration till att lösa till synes omöjliga ekvationer. Per Holknekt talar om livet, lärdomar och tekniker som stärker såväl jaget som laget. Både företagare och individer får verktyg till att göra förändring, riktig förändring som består.”
Anmäl dig här

* Känslan skapar Familjen Helsingborg. Familjen Helsingborg är människor som möts, platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. Här växer både människor och företag. Känslan skapar Familjen Helsingborg. Vi är: Bjuv Båstad Helsingborg Höganäs Klippan Landskrona Perstorp Svalöv Åstorp Ängelholm & Örkelljunga. Läs mer

_____________________________________
Föreläsning
Tid: 14.00-14.30
Föreläsare: englaverket
Tema: ”Lyft ditt företagande genom professionellt nätverkande”
Plats: Föreläsningssalen plan 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Inspirationsföreläsning om hur du som företagare kan få fart i din business genom nätverkande. Englaverkets grundare berättar om sina erfarenheter av professionellt nätverkande och delar med sig av sina bästa tips på hur du kan utveckla ditt nätverk med målet att göra bättre business. englaverket får idéer att växa, entreprenörer att utvecklas och företag att blomstra. englaverket lär dig skapar mötesplatser som genererar i affärer. Andreas Ring, Mikael Gräntz och Helena Ring är entreprenörerna som grundade englaverket och de har tillsammans ett genuint intresse för företagande, relationer och business. Englaverket är ett affärsnätverk som vill bidra till ett starkt näringsliv i nordvästra Skåne.
Anmäl dig här
_____________________________________
Föreläsning
Tid: 15.00-15.30
Föreläsare: Manuela Liegnell Inzpirus
Tema: SMAK på livet- en vilja att leva!
Plats: Föreläsningssalen plan 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”SMAK på livet – viljan att leva, handlar om Manuelas egna berättelse kring en trafikolycka i Turkiet som drabbade henne när  hon var 20 år gammal. Vi får följa henne  i  det mörkaste mörker till ljuset hon valde att se redan från början av sin rehabelitering. Manuela varvar föreläsningen med SMAK-faktorerna Självbild, Målbild, Attityd och Känsla, som ett verktyg ALLA kan använda när livet drabbar oss och vi har ett behov av att ta kontrollen och bestämma vilken väg vi vill gå. SMAK-faktorerna är ett bra verktyg för alla som vill nå framgång inom livet i stort men också i yrkeslivet, gå från bra till bättre och utveckla sig själv i vardagliga eller extraordinära situationer.”
Anmäl dig här:

_____________________________________
Föreläsning
Tid: 15.45-16.30
Föreläsare: Johan Andersson, i samtal med Annika Unt.
Tema: Effektiva utbildningar, mathantverk och schemalagd skollunch
– så lyfter vi måltiderna i en hel region!
Plats: Föreläsningssalen 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt. Antalet platser är begränsat.

”Inspirationsföreläsning med Johan Andersson, ledaren för Sveriges första regionala plattform för offentlig gastronomi. Plattformen möjliggör ett strategiskt samarbete kring utbildningar och inspiration för personalen. Målet är kostnadseffektiva, näringsriktiga måltider med stor måltidsglädje och ett pedagogiskt helhetstänk. De goda resultaten från den treåriga verksamheten i Jämtland/Härjedalen visar en möjlig väg också för andra regioner att lyfta måltiderna.
Johan Andersson är kock och har bakgrund som prisbelönt kostchef och krögare. Annika Unt är dietisten som specialiserat sig på skolmåltider och framgångsrikt drivit opinionsbildning för att höja statusen för personalen och råvarorna.”
Anmäl dig här:

_____________________________________
Nyhet!
Business Center i Hall C.
Här kan du prata aktuella frågor för dig som vill starta företag, växa på en internationell marknad, göra affärer med andra länder eller satsa på en ny marknad. I vårt Business Center träffar du duktiga rådgivare från bland annat: NyföretagarCentrum, Swedbank, Företagarna, ALMI, IUC Skåne, EKN, ExportCentrum och Business Sweden.

Business Center är öppet:
Fredag 18 maj 10.00-11.30 & 13.00-14.30
Lördag 19 maj 11.00-13.00

Anmälan: Drop-in
Plats: HALL C montrarna 149-154 samt 161 till 165
_____________________________________