Program fredag 18 maj

Vi hälsar er hjärtligt välkomna till Företagardagarna 2018 och till alla våra inspirerande intervjuer
och intressanta föreläsningar. Scrolla ned så hittar ni hela programmet:

Följ oss på Facebook och Instagram för senaste nytt!

Fredag 
07.00 Business Breakfast
09.00 Mässan öppnar
16.30 Mässan stänger
16.30 After Work i Arenarestaurangen

_____________________________________

Speakers Corner  i samarbete med Radio Båstad
Lyssna på intressanta och spännande samtal. Radio Båstad genomför intervjuer med nedan gäster.

Plats: Entréhallen

10.00  Oscar Alm Mediamind – ”Digital marknadsföring”
10.30  Andreas Ring Säker Kompetens – ”Säker personal och trygga arbetsplatser”
11.00   Per Holknekt  grundare av Odd Molly -” Kan jag, kan du, kan vem som helst.”
11.30   Karsten Deppert E-Commerce Park -”Logistik och e-handel i Skåne”
12.45   Annelie Johanson Happy Economy – ”Lyckliga människor och företag skapar bättre resultat”
13.15   Christer Olsson Christer Olsson Group  -”Samarbeta, att lära och lyckas tillsammans”
14.30  PRISUTDELNING ”Årets Företag, Årets Företagare, Årets Entreprenör i Ängelholm
15.15   Jens Andersson/Christoffer Borg InnoSearch – ”Sökoptimering”
15.45   Ängelholms Kommun – ”Projektet Kraftsamling

_____________________________________

Föreläsningssalen plan 2,  Lindab Arena (Business Loungen)

Föreläsning
Tid: 10.15-10.45
Föreläsare: Annelie Johansson Happy Economy
Tema: ”Fokus affärer med hjärtat”
Plats: Föreläsningssalen plan 2,  Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Happy Economy är precis vad det låter som. Låt dig inspireras utav ett företag vars erbjudande handlar om att skapa en lycklig ekonomi, för människor och företag. För när företag och organisationer väljer en ”happy mode” ökar framgångarna. Oavsett om det rör sig om utveckling av eftertraktade produkter, engagerade medarbetare, starka kundrelationer, lönsamhet eller mänsklig hållbarhet. Happy Economy för in lycka på affärslivets dagordning och inspirera ägare, styrelse, företagsledare och framförallt medarbetarna att stanna upp och fundera på vad de kan göra för att släppa loss lyckan på jobbet.”
Anmäl dig här:

_____________________________________

Föreläsning
Tid: 10.45-11.30
Föreläsare: Oskar Alm Mediamind 
Tema: ”Få ett försprång med din digitala marknadsföring gentemot dina konkurrenter”
Plats: Föreläsningssalen plan 2,  Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Att ha full kontroll på sina digitala kanaler är idag ett måste. Kunderna finns på nätet och vi behöver nå dem i alla delar av köpresan, när de söker, när de läser, när de tittar på film och när de engagerar sig i sociala medier. För att lyckas med detta behövs både tid och kunskap, något som ofta är en bristvara idag på svenska företag. Seminariet är till för dig som vill lära dig mer om de olika kanalerna och hur de samspelar. Vilka fallgropar finns det och vilka sätt är bättre än andra. Allt från att utvärdera dagsläget till att ha en klar och tydlig digital strategi.”
Anmäl dig här

_____________________________________

Föreläsning
Tid:  12.00-12.30
Föreläsare: Christer Olsson
Tema:  Samarbeta – att lära och lyckas tillsammans.
Plats: Föreläsningssalen plan 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”När du är rätt person på rätt plats och känner att du bidrar till helheten – då blir det roligt att jobba. Arbetsglädje kommer av arbetsskicklighet – en förmåga att fungera och bidra i grupp. Vi vill alla ha en arbetsplats där var och en får möjlighet att bidra och komma till sin rätt. När dynamiken och relationerna i gruppen fungerar, slipper vi lägga energi på att krångla till saker i onödan och kan ägna oss åt det som för oss framåt. På jobbet är vi ofta fokuserade på att laget ska fungera och glömmer bort det viktiga ”jaget”. För att vi ska kunna sätta laget före ”jaget” och få en arbetsplats där alla hittar sin rätta plats och ger järnet måste varje individ vara i balans. Vägen till laget går alltså via ”jaget”. Att försöka vinna tid och hitta genvägar kan resultera i att vi fastnar i ett samarbete som inte fungerar. Föreläsningens mål är att få dig och din arbetsgrupp att förstå hur ni effektivt kan börja agera genom att bättre förstå er själva och er omgivning, och därigenom skapa en prövande, lärande och levande arbetsplats – eller som Christer själv uttrycker det: “Hur man går från att veta till att göra tillsammans.”
Anmäl dig här:

_____________________________________

Föreläsning presenteras av * Familjen Helsingborg
Tid: 13.00-13.45
Föreläsare: Per Holknekt  grundare Odd Molly
Tema: ” Kan jag, kan du, kan vem som helst.”
Plats: Föreläsningssalen 2:a vån, Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Per Holknekt har gjort en livsresa som inte liknar någon annan. Han har varit en av världens bästa skateboardåkare, pluggat ekonomi och grundat Odd Molly. Han har också missbrukat bort sina framgångar, bott i en skogsdunge, sålt “Situation Stockholm” och rest sig igen. Per Holknekt föreläser utan PowerPoint och utan pretentioner. Han når ut till både företagare och individer när han talar om livet, branding och entreprenörskap. Ibland svajar livet, ibland tappar man balansen och faller. Per Holknekt är ett levande bevis på att det går att ta sig upp igen. Han vill att vi ska känna att “kan han, då kan jag” och ger inspiration till att lösa till synes omöjliga ekvationer. Per Holknekt talar om livet, lärdomar och tekniker som stärker såväl jaget som laget. Både företagare och individer får verktyg till att göra förändring, riktig förändring som består.”
Anmäl dig här

* Känslan skapar Familjen Helsingborg. Familjen Helsingborg är människor som möts, platser som stimulerar och sammanhang som utvecklar. Här växer både människor och företag. Känslan skapar Familjen Helsingborg. Vi är: Bjuv Båstad Helsingborg Höganäs Klippan Landskrona Perstorp Svalöv Åstorp Ängelholm & Örkelljunga. Läs mer

_____________________________________

Föreläsning
Tid: 14.00-14.30
Föreläsare: englaverket
Tema: ”Lyft ditt företagande genom professionellt nätverkande”
Plats: Föreläsningssalen plan 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”Inspirationsföreläsning om hur du som företagare kan få fart i din business genom nätverkande. Englaverkets grundare berättar om sina erfarenheter av professionellt nätverkande och delar med sig av sina bästa tips på hur du kan utveckla ditt nätverk med målet att göra bättre business. englaverket får idéer att växa, entreprenörer att utvecklas och företag att blomstra. englaverket lär dig skapar mötesplatser som genererar i affärer. Andreas Ring, Mikael Gräntz och Helena Ring är entreprenörerna som grundade englaverket och de har tillsammans ett genuint intresse för företagande, relationer och business. Englaverket är ett affärsnätverk som vill bidra till ett starkt näringsliv i nordvästra Skåne.
Anmäl dig här
_____________________________________

Föreläsning
Tid: 15.00-15.30
Föreläsare: Manuela Liegnell Inzpirus
Tema: SMAK på livet- en vilja att leva!
Plats: Föreläsningssalen plan 2 Lindab Arena (Business Loungen)
Pris: Kostnadsfritt

”SMAK på livet – viljan att leva, handlar om Manuelas egna berättelse kring en trafikolycka i Turkiet som drabbade henne när  hon var 20 år gammal. Vi får följa henne  i  det mörkaste mörker till ljuset hon valde att se redan från början av sin rehabelitering. Manuela varvar föreläsningen med SMAK-faktorerna Självbild, Målbild, Attityd och Känsla, som ett verktyg ALLA kan använda när livet drabbar oss och vi har ett behov av att ta kontrollen och bestämma vilken väg vi vill gå. SMAK-faktorerna är ett bra verktyg för alla som vill nå framgång inom livet i stort men också i yrkeslivet, gå från bra till bättre och utveckla sig själv i vardagliga eller extraordinära situationer.”
Anmäl dig här:

_____________________________________

Business Breakfast
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen gästar vår Business Breakfast. Vi rivstartar Företagardagarna med en inspirerade Business Breakfast med en föreläsning om det politiska läget i Sverige inför valet i höst och hur världspolitiken påverkar vårt val.

Business Breakfast program:

07.00-07.30 Frukost och nätverkande
07.30-08.45 Föreläsning och inspiration
09.00 Mässan öppnar

Anmälan öppnar 18 mars.
Kommer anmälningslänk här.

____________________________________

Nyhet!
Business Center Här kan du sitta ner och prata aktuella frågor för dig som vill starta företag,  växa på en internationell marknad, göra affärer med andra länder eller satsa på en ny marknad. I vårt Business Center träffar du duktiga rådgivare från bland annat:
NyföretagarCentrum, Swedbank, ALMI, IUC SKåne, EKN, ExportCentrum och Business Sweden.
Business Center är öppet:
Fredag 18 maj 10.00-11.30 & 13.00-14.30
Lördag 19 maj 11.00-13.00

Anmälan: Drop-in
Plats: Sportbaren bakom Speakers Corner
_____________________________________