Program fredag 10 maj

Plats:  2 vån i Hall A Business Loungen i arenan.

Vi hälsar er hjärtligt välkomna Företagardagarna och till alla våra inspirerande intervjuer och intressanta föreläsningar för dig i näringslivet. Ni ser programmet nedan. Missa inte prisutdelningen av Årets Företagare, Årets Företag och Årets Entreprenör.

Anmälan Pernilla Håkansdotter Olsson 09.30-10.00
Anmälan Johanna Hemming-Hamberg 10.30-11.00
Anmälan Navid Modiri 11.15-11.45
Anmälan Frida Boisen 13.00-13.30
Anmälan Lena Apler 14.00-14.30
Prisutdelning 15.15-16.00

 

Föreläsare: Pernilla Håkansdotter Olsson
Tid: 09.30-10.00
”Var snäll! Din billigaste investering för en bra arbetsmiljö.”
Pernilla har över 20 års erfarenhet som präst i den Svenska Kyrkan. Pernilla arbetade som bla kyrkoherde, motsvarande VD. I dag arbetar Pernilla som konsult hos Human Heart samt som föreläsare inom näringslivet. Hur kan vi omvärdera SNÄLL från att vara mesigt till att stå för MOD och öppenhet. Det krävs snälla ledare och kollegor arbetsplatser. Föreläsningen handlar om att värna om den goda arbetsmiljön genom att våga vara snäll. Hennes uppdragsgivare Human & Heart säger så här: ”Pernillas kompetens är en viktig komponent i den utvecklingsmodell som vi arbetar med. Vi strävar efter att vara ledande i att arbeta med att förebygga osunda beteenden och arbetsplatser.” Pernilla har medverkat i SVTs serie ”Morgans Allings Mission” när hon var Kyrkoherde i Klippans Pastorat.

Föreläsare: Johanna Hemming-Hamberg
Tid: 10.30-11.00
”Varumärkets kommersiella kraft.”
Johanna Hemming-Hamberg arbetar som kommunikationschef på SHL, Svenska Hockeyligan AB. I juni 2013 bytte Elitserien namn till SHL. Följ med på Johannas spännande föreläsning om varumärkets kommersiella krafter och transformation från Elitserien fram till dagens etablerade namn SHL. SHL är högsta ishockeyligans moderskepp. Ett varumärke många relaterar till, tycker till om och känner igen sig i. SHL företräder ishockeyföreningarna, tillvaratar deras gemensamma sportsliga och kommersiella intressen och hanterar bland annat radio- och TV-rättigheter samt ett antal för klubbarna gemensamma huvudsponsorskap. SHL.se är en av Sveriges stora sportsajter som genom det nära samarbetet med klubbarna i SHL är landets mest heltäckande informationskälla om SHL. Tillsammans utgör SHL:s 15 hemsidor. SHL-klubbarnas hemsidor utgör en stark aktör i mediasverige.

Föreläsare: Navid Modiri – FULLBOKAD
Tid: 11.15-11.45
”Samtal som gör skillnad…”
Navid Modiri är föreläsare, författare och poddare och arbetar med samtalet som verktyg för att hjälpa oss att bli bättre på att prata med och lyssna på varandra. Navid är född 1983 i Iran, uppvuxen i Göteborg och numera bosatt i Malmö.  Navid älskar att ställa nyfikna frågor, sätta igång människors fantasi, få oss att tänka på förändring och framtid och använda vår kreativitet för att skapa en bättre värld. 2009 fick han Stora bloggpriset för sin blogg ”365 saker du kan göra”, vann priset som årets kommunikatör och blev nominerad till Stiftelsen Konungens ledarskapspris. I sin podd Hur kan vi leder han både bekväma och obekväma samtal. Om vi ska kunna leva med varandra behöver vi prata med varandra. Därför bjuder han in smarta, utmanande och relevanta gäster till en podcast där olikheter uppmuntras och gör oss klokare.

Föreläsare: Frida Boisen
Tid: 13.00-13.30
”Digital succé – så lyckas du med sociala medier”
Frida Boisen har varit Digital chef och ansvarig utgivare för Bonnier Magazines & Brands. Frida Boisen är också programledare i Lyxfällan och Trolljägarna i TV3. Hon blev utsedd till Årets Branschpersonlighet på Stockholm Media Week, 2017, till årets Digitala Ledare, är rankad som en av Sveriges topp tre digitala superprofiler och utsågs av Resumé till en av Sveriges 150 Superkommunikatörer. Frida Boisen är Sociala medier-expert i SVT och kolumnist i Expressen. Hon utsågs av Talarforum som en av Sveriges topp 5 mest populära kvinnliga föreläsare och moderatorer. Frida Boisen är bokaktuell och onlinekursaktuell med ”Digital succé – så lyckas du med sociala medier” och uppföljaren ”Digital passion”.

Föredragshållare: Lena Apler
Tid: 14.00-14.30
”Entreprenörskapet i mitt DNA.”
Lena Apler är entreprenör och företagsgrundare. Hon har grundat Collector AB, Collector Bank och Colligent Inkasso AB. Lena Apler blev 2015 och 2016 utsedd till näringslivets mäktigaste kvinnliga entreprenör av Veckans Affärer. 2015 blev hon utsedd till den femte viktigaste affärskvinnan i norra Europa av Nordic Business Forum.2018 utsågs hon till den näst mäktigaste kvinnliga investeraren av Veckans Affärer. 2017 utsågs Lena Apler till innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur i tillämpad företagsledning vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Lena Apler är medgrundare till Nätverket 17 som jobbar för att få fler kvinnor att bygga storbolag.

Följ oss på Facebook och Instagram för senaste nytt!

Fredag 
07.00 Business Breakfast
09.00 Mässan öppnar
15.15   Prisutdelning
16.30 Mässan stänger
16.30 After Work i Arenarestaurangen