Montertips

Om er monter :
I priset ingår monterytan, el och internet. Ni bygger själv upp er monter med det innehåll ni önskar, såsom möbler, väggar, rollup etc. Upprätta en detaljerad budget så får ni en bra bild av alla kostnader. Välj och bygg er monter.

Innan mässan:
Praktiskt –
Medtag med ca 5 m förlängningssladd till elstationerna om ni behöver tillgång till el. Tänk på att inte parkera framför arenan när ni lastar in och ut då det är en brandväg. Stöldsäkra gärna ert innehåll i er monter.

Tänk på– Har ni försäkring som täcker för mässor? I och urlastning sker på baksidan av Lindab Arena (ismaskinsintaget). Vänligen parkera era bilar på grusparkeringen vid fotbollsplanen på baksidan när ni lastat och lossat .

Avsikter – Fastställ varför ni ställer ut och vilka era mål är med mässdeltagandet. T ex bygga varumärke, öka kännedom om nya eller befintliga produkter eller söka personal?

Behov – Vad behöver ditt företag bäst? Inspirera, engagera, sprida kunskap eller knyta nya kontakter. Behöver ni tillgång till ett mötesrum? Kontakta oss gärna. Tänk igenom monterdesign. – Vad vill ni förmedla till mässbesökarna?

Marknadsföringsmaterial på mässan – Tryck gärna upp produktblad och visitkort för mässan med era kontaktuppgifter. Ta fram enhetlig klädsel och giveaways och bjud något gott att äta eller dricka. Bjuder ni på godis? Tänk på att ha godis med papper på.

Marknadsföring innan mässan – Passa på att bjuda in både nya och gamla kunder till mässan, locka gärna med något speciellt för dem vid ett besök.

Internet –  Uppdatera din hemsida och dina socialamedier såsom, Facebook, Instagram, Linkedin och berätta att ni ska ställa ut och i vilken monter man kan hitta er.

Stick ut från mängden – Låt besökarna få en upplevelse av ditt varumärke. Stick ut från mängden och lämna ödmjukheten hemma och gör det oväntade. Undersök vilka utställare som finns på mässan och som ni kan dra nytta av, starta samarbeten under mässan. Ge ett mervärde för besökarna och de kommer att minnas er.

 

Under mässan:
Show time! Var professionell i montern! Det betyder:

Tydligt budskap – Skylta tydligt med din fördel. Ett effektivt trick om du vill locka mycket folk är en enkel aktivitet eller att bjuda på något. De flesta anser att det är oartigt att bara gå vidare och står kvar en stund innan de går vidare. Denna “stund” är den tid du har att ta kontakt.

Skapa aktiv kontakt – Det sägs 1 av 20 som passerar din monter är en möjlig kund. Hitta den kunden. Försök att ta reda på köpintresse och om personen har auktoritet att köpa. Gör anteckningar direkt på personens visitkort så att du inte glömmer vad ni sagt.

Gå på upptäcktsfärd – På mässor bygger du nätverk, se till att ha en back-up i montern så att du kan gå omkring när tillfälle ges. Det är på mässorna som du har chansen att verkligen studera dina konkurrenters bästa argument – det är här de visar sin spets. Spendera tid och prata med andra utställare och knyt kontakter för möjliga framtida samarbeten. Föreslå gemensamma marknadsaktiviteter med företag som kompletterar ditt företag

Skapa passiv kontakt – Alla hinner inte prata med dig just nu. Ha en stor skål där intresserade kan droppa ner visitkortet. Räkna varje kontakt som en vinst. Jobba för fler kontakter. Det är mässans syfte.

Samla folkmassa – Om en folkmassa har samlats kring din monter, signalerar det till förbipasserande att något är värt att se i din monter. Ingenting drar en folkmassa som en folkmassa. Folk vill veta vad som händer, och de kommer att känna sig manade att kolla din monter.

Ha en tävling – Kanske det bästa tipset av alla. En tävling lockar massor av människor till din monter, speciellt om priserna är bra. Gör inte frågorna för svåra, ingen orkar lägga för mycket tid. Ha alltid en utslagsfråga och låt alla frågor handla om dina produkter. Se också till att alla skriver sina e-mailadresser på tävlingskupongen. Ta-da, du har ett potentiellt kundregister!

Trådlöst nätverk- Rögle BK och SHL erbjuder kostnadsfritt Wi-Fi till alla besökare och utställare.

Efter mässan:
Följ upp ert deltagande genom insamlade visitkort för potentiella nya kunder, samarbetspartners och leverantörer.

Experthjälp för din monter
Expolines erbjudande tar dig hela vägen från tanke till handling. Därför har Expoline designers, egen produktion och egen personal som bygger på plats för att du som kund ska känna dig trygg och säker. Deras lösningar är skalbara och kan användas under lång tid.
Expoline erbjuder både försäljning och uthyrning av golv, möbler, diskar, podier, inredning, mässväggar, belysning och teknik till bärbara monterlösningar som man själv kan transportera och montera upp. Expoline hjälper också till med grafiskt mässmaterial. Läs mer
Mässerbjudande kommer inom kort.

Vi ses på mässan! Anna & Louise