ÄHLM2201

Företagen växer och vi med dem

Trots ihållande pandemi, karantänsregler och besöksrestriktioner växer näringslivet i Ängelholm som aldrig förr. I detta nummer av ÄHLM kan ni läsa om Koenigsegg som expanderar och behöver både större lokaler och nya medarbetare. Dagens cirka 500 medarbetare från 37 länder ska i den nya fabriken bli 800. Rekryteringsmarknaden är inte längre lokal eller nationell utan global. Tillväxtplanerna ställer höga krav på Koenigseggs attraktivitet men också på Ängelholm som helhet. Bostäder, jobb och skola till medföljande ska på plats för att attrahera expertkompetenser att bosätta sig, betala skatt och berika just vår kommun.

Samtidigt som våra största företag som Koenigsegg och Boozt expanderar kraftigt ser vi också en trend i Ängelholm där allt fler företag växer fram på »nya« platser som gamla industrilokaler, i byar och bostadsområden. Företag som ofta bygger sin business från det riktigt nära, småskaliga och lokala men som samtidigt känns självklart världsvana, om ni förstår vad jag menar.

I denna tid av tillväxt har kommun och myndigheter en extremt viktig roll att spela som möjliggörare. Men vi får inte heller glömma vår egen inställning som ängelholmare. Din nästa nya granne är kanske maskiningenjör från andra sidan jorden eller har planer på att starta butik i garaget. Oavsett, säg »Hej granne! Välkommen hit. Jag är säker på att du kommer att trivas i Ängelholm!«

Andreas Jarud
Vd Ängelholms Näringsliv

Läs ÄHLM2201 direkt på skärmen (öppnas i nytt fönster) >