ÄHLM 1804

Ökad tillväxt i sikte

2018 har varit ett fantastiskt näringslivsår! Första kvittot kom tidigt i år. Hela 85 procent av de företagen i vår konjunkturbarometer var optimistiska för den egna verksamhetens ekonomiska utveckling, samtidigt som endast 2 procent var pessimistiska. Det är det bästa resultatet vi haft sedan mätningarna statade 2014!

Strax därpå konstaterade Fastighetsägarna i rapporten Cityklimatet att omsättningsökningen i Stadskärnan de senaste fem åren varit nära 20 procent. Det placerar Ängelholms stadskärna på andra plats bland de undersökta städerna (i kategorin medelstora städer). Nästan samtidigt presenterade Handelns utredningsinstitut (HUI) ett jättekliv i handelsindex för hela kommunen vilket räckte till en tredjeplacering i Sverige!

Samtidigt gör den starka tillväxten att vart fjärde företag i vår konjunkturbarometer uppger att det är begränsad tillgång på lämplig arbetskraft som är det största hindret för fortsatt tillväxt. I detta nummer av ÄHLM får ni läsa mera om hur vi jobbar tillsammans för att öka förutsättningarna för tillväxt.

Ni får träffa några av de företag som växt hållbart de senaste åren och hur experterna jobbar för att hitta rätt person på rätt plats. Njut också av Marie Heberleins bästa tips på en lyckad trerättersmeny och inspireras av fantastiska Sydafrika och Frida Nilssons mattrendsspaning. Klockrent om du frågar mig!

Tack till er alla som ser till att Ängelholm växer!

Andreas Jarud Vd, Ängelholms Näringsliv AB
Läs mer