ÄHLM2402

När nuläget behöver bli ett nyläge

Händer det att du prokrastinerar? Du vet, skjuter upp något som du måste få gjort trots att det kan komma att få negativa konsekvenser i framtiden. Naturligtvis fastnar vi alla någon gång där, i glappet mellan intention och handling, det är ju bara mänskligt.

I detta nummer av ÄHLM hyllar vi de som inte skjuter upp allt för många beslut. De som vågar förändra, förädla och ibland göra helt nytt. Vi får bland annat träffa Anton Bjuhr som valde Vejby före Stockholm och därmed satte punkt för ett ”livsverk” (eller faktiskt mer än vad de flesta duktiga restauratörer uppnår under ett helt liv) för ett nytt kapitel i Ängelholm.

I artikeln om Von Burgers möter vi Hugo, Jacob och Elias som direkt efter gymnasiet valt företagsbanan i Munka Ljungby och redan planerar expansionen. För att inte prata om Rögles styrelse beslutsförhet, i ett läge där uppskjutarbeteende nog hade drabbat de flesta av oss. Missa inte heller nio fantastiska finalister, var och en mitt i sin företagsresa med mängder av gjorda val både framför och bakom sig.

Ibland måste vi ta drastiska beslut när inget funkar, ibland våga förändra något som i stunden fungerar utmärkt. Läs och våga dig sedan på en nylägesanalys, om inte idag så kanske imorgon 😊

Andreas Jarud
Vd Ängelholms Näringsliv

 

Läs ÄHLM2402 direkt på skärmen (öppnas i nytt fönster) >