ÄHLM 2304

Le i motvinden!

Utanför mitt fönster ger sig hösten tillkänna. I dagar har vinden omilt slitit i bladverk och grenar. Snart är den skånska vintern här. Vädrets dystra lek har färgat av sig i mitt nyhetsflöde. Krig, terror, gängkriminalitet och lågkonjunktur sköljer genom Tik Tok, Rapport och Dagens Industris rosa sidor. Min oro behöver en motpol, en stunds inre vila i en ljus och stilla dag. Vilken tur att det var idag denna ledare ska skrivas.

Varje måndag möter jag och kommunledningen ett nytt företag. Vi diskuterar dagsläget och framtiden, anställningsbehov och hur Ängelholm kan bli ännu bättre. Allt som oftast möter vi stabila, långsiktiga och positiva företagare som ser och tar tillvara på möjligheter. Några särskilt goda exempel på sådana företag träffar ni i detta nummer av ÄHLM. Läs om Overgaard Solutions som tar världen med storm från Munka Ljungby, om Campus Ängelholm som nu har Ängelholms första högskolekurs i gång och om Valhall Parks resa från nerlagd militärförläggning till blomstrande företagsby. Missa inte heller att läsa om möjligheten att utveckla ditt hållbarhetsarbete tillsammans med oss.

I höstens vassa vindar har Ängelholms fönster mot framtiden blåst upp på vid gavel! Dra halsduken om dig och le i motvinden. Du har ju förmånen att vara i Ängelholm!

Andreas Jarud
Vd Ängelholms Näringsliv

Läs ÄHLM2304 direkt på skärmen (öppnas i nytt fönster) >