ÄHLM 2004

ÄHLM2004

Att få berätta om några av alla de företagsamma människor som tillsammans bygger välfärdsförutsättningarna i Ängelholm har aldrig känts viktigare än just nu. Mer än någonsin behöver jag antikroppar mot alla eländesrubriker som möter mig i det dagliga nyhetsflödet.

Artiklarna i detta nummer av ÄHLM visar, för att inte säga bevisar, att allt är möjligt och att motgångar inte nödvändigtvis enbart är av ondo. En brand i Vejbystrand kan bli starten på en butik och en pandemi sätta igång en våg av nyföretagande.

Tacksamt fylls jag av framtidstro när jag läser om Tony Bornanders mod att byta kedjeföretagets stelbenthet mot friheten i den helt egna butiken. Jag känner hoppfullhet när tre flygbolags marknadsanalyser slår fast att Ängelholm kommer att fortsätta att vara en viktig nod för möjligheten att resa i vårt avlånga land. Och den kärlek till att skapa något eget, som flödar från Helene, Tom, Jonas och Urbans prisade företagande, ger mig kraft. Inte bara idag, utan också i morgon, nästa vecka och förmodligen varje gång jag tänker på dem i resten av mitt liv.

I din hand håller du en ordinerad dos antikroppar mot eländesnyheter och det går aldrig mentalitet.

Håll i. Håll ut och vet med dig, att du själv är den enda kraft som behövs för att göra allt du vill.

Läs mer här:

Andreas Jarud

Vd, Ängelholms Näringsliv