ÄHLM 1903

Lokalt engagemang lika med hållbart företagande

Det måste handla om kicken vissa får av att se möjligheter och våga realisera dem. Hur kan man annars förklara entreprenörer som Jonas Bondes skaparförmåga? Jag imponeras av företagare som säljer sitt företag och direkt startar ett nytt! Att företaget dessutom är Ängelholm troget värmer så klart ett näringslivschefshjärta lite extra och jag är övertygad om att Jonas, Franz, Jonathan och resten av gänget på Storgatan snart gjort Car Info lika känt som Prisjakt.

Det där med att stanna kvar och bygga vidare på sitt företagande med ett starkt lokalt engagemang är inte så dumt tänkt i tider då hållbarhet och förmåga att attrahera rätt kompetens blir allt viktigare framgångsnycklar. Det visar inte minst Thomas Ellkvists resa och företagsledningsinsikter i artikeln om fantastiska MVB i Munka Ljungby. Med det lokala engagemanget kommer ju CSR och hållbarhetsarbetet naturligt. Har du ännu inte funderat i banorna kring ansvarfullt företagande rekomederar jag varmt artiklarna i detta nummer där du både får konkreta tips och inspiration från två superbra initiativ; Aktivitet Förebygger och Grönvit Hållbarhet.

Hållbarhetsperspektivet har inte minst fått stort genomslag kring klimatet just nu (även om de sociala och ekonomiska perspektiven är minst lika viktiga). Kanske har du själv drabbats av klimatångest i sommar och börjat ”plastbanta” eller ”tågskryta”? Samtidigt är det uppenbart – särskilt efter branden vid järnvägsspåren i Hässleholm den 14 augusti – att utveckling av regionens infrastruktur är nödvändig för vår fortsatta konkurrenskraft. Ängelholms flygplats är fast fokuserade att bidra till sin del av en hållbar framtidslösning och vi kan alla engagera oss i denna strävan.

Detta och mycket mera bjuder vi på i detta nummer av ÄHLM. Jag önskar er historiens bästa företagarhöst!

Andreas Jarud

Vd, Ängelholms Näringsliv AB
Läs mer här