ÄHLM 1902

Härliga företagartider!
Att få jobba med tillväxt och entreprenörskap i Ängelholm är helt fantastiskt. Här finns en särskild slags kultur, eller anda om ni så vill, som jag inte mött någon annan stans i Sverige. Inte minst är alla företagsreportage i detta magasin ett bevis på denna entreprenörskultur där vi sedan 2016 fått lära känna så många företagare, deras drömmar och framtidsplaner.

Även detta nummer av ÄHLM är såklart till bredden fyllt med intressanta företag och entreprenörer. Mitt hjärta klappar så klart särskilt för de nominerade. Företagen som utmärkt sig lite mer, nått lite längre och nu spänt väntar på prisutdelningen under Företagardagarna den 10 maj.

Med pulsen igång slås också jag av modet hos Klara Ericsson som 22-år gammal tog taktpinnen över sin dröm och startade sin egen butik – Klaras. Det är ju precis den där ”företagarandan” jag menar. Modet, självklarheten att våra, att starta och följa sina drömmar.

Att starta behöver ju inte vara stort, svårt och omöjligt. Jag ryser i hela kroppen när jag läser om när Sven Marcusson statade Marco 1935 och hur bolaget utvecklats sedan dess. Tänk att en enkel start med styckeproduktion av specialbeställningar kan leda till 100-tals anställda världen över. Tack Sven, Rolf och alla andra som varit och är med på denna företagsresa!

Missa inte heller Jonas tips till bättre grillning i sommar och låt er frestas av havets läckerheter från Bjäre Fisk och Skaldjur.

Jag önskar er alla en härlig stunds läsning!

PS! Vill du prata om dina drömmar om företagande och entreprenörskap så finns vi på Ängelholms Näringsliv här för dig!

Andreas Jarud, Vd Ängelholms Näringsliv AB
Läs mer