ÄHLM 1901

Ledare ÄHLM1901

”Jag har aldrig sett några hinder men har det funnits några har jag jobbat förbi dem”, säger Monica Christensson på frågan om hur det är att vara en kvinnlig företagsledare i två mansdominerade branscher. I vårt andra personporträtt understryker Håkan Eriksson vikten av modet att tro på att något är rätt och att våga satsa på det. Plötsligt går det upp för mig att det är Mercedes G-klass på entreprenörskapet hos dessa båda intervjuoffer vars uthålliga affärsutveckling klarar både terrängkörning och autobahnfart.

I detta får vi kanske också huvudreceptet på ett lyckat entreprenörskap. Att tro, våga satsa och ha förmågan att styra runt de hinder som kommer i vägen. Klart är i alla fall att sanna mästare i företagandets ädla konst är Christian och Halldora von Koenigsegg, vars betydelse för Ängelholm, inte bara som jobbskapare utan som inspiratörer för att visa att det omöjliga är möjligt, inte kan underskattas. Hatten av och stort lycka till önskar jag er av hela mitt hjärta!

I detta nummer av ÄHLM hjälper också Joakim Jardenberg oss att briljera på nätet. Vi träffar arkitekterna som vill göra skillnad, hälsar på hos några av våra främsta medtechbolag och gör en avstickare via Arlanda till Los Angeles.

För egen del är jag oändligt tacksam för att tre års företagsporträtterande bara skrapat på ytan av allt som Ängelholm har att erbjuda och önskar er en stunds inspirerande läsning!

Andreas Jarud
Vd, Ängelholms Näringsliv AB
Läs mer