Cykel ateljelena

Om Ängelholm

Välkommen till Ängelholm

Kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap gör Ängelholm till en av Sveriges vackraste platser. Kommunen har över 40 000 invånare och har under flera år blivit utsedd till en av Sveriges bästa boendekommuner. Ängelholm har bästa läget med goda kommunikationer – två tågstationer, två europavägar och en flygplats. I och runt vår 500 år gamla stad hittar du vacker natur, kultur, rekreation, puls, shopping och nöje.

Ängelholm är en öppen och välkomnade kommun med en mångfald av sociala nätverk och fantastiska idrottslag. Här saknar du aldrig något att göra vare sig om du vill gå på kulturföreläsningar, träffas i yrkesnätverk eller heja fram någon av våra elitklubbar.

Ängelholm har de senaste åren legat i sverigetoppen i Svenskt Näringslivs årliga mätning av kommunernas företagsklimat. Särskilt utmärkande är våra ytterst goda kommunikationsmöjligheter med europavägarna E6, E4 och E20, Västkustbanan, godsstråken genom Skåne och Ängelholm Helsingborg Airport.

Här finner du livskvalitet som är svårslagen både när gäller arbete och fritid.

Varmt välkommen du också!

 

Kraftsamling Ängelholm

(Ett handslag för strategiska åtgärder med sikte på hållbar ekonomisk tillväxt i Ängelholm till 2020)

”Ängelholm är möjligheternas kommun, som kraftfullt och hållbart utnyttjar de konkurrensfördelar som ges av det geografiska läget och utmärkt infrastruktur. Ängelholm är attraktivt som bostads-, studie- och besöksort och för företag som vill utveckla sin verksamhet.
Ängelholm är en av de ledande kommunerna i en expanderande Öresundsregion, växer genom såväl inflyttning som ett födelseöverskott och erbjuder miljöer för boende och rekreation, där närheten till havet är särskilt utmärkande. Ängelholm är profilerad som ungdomsstaden, idrottsstaden, kunskapsstaden och hälsostaden.”

Läs mer om Kraftsamling Ängelholm

 


Snabbfakta

satellitkarta

Landskap Skåne
Län Skåne Län
Kommun Ängelholms kommun
Koordinater 56°15′N 12°51′Ö
Area 1 283,34 ha
Folkmängd ca 25 000 tätort, ca 40 000 kommun
Kommunikationer E6, Västkustbanan samt Ängelholm Helsingborgs Flygplats
Kända företag Engelholms Glass, Prisjakt , HemoCue, Marco, Rittal och Koenigsegg

Största företagen i Ängelholm 2016.


Magasinet ÄHLM

ÄHLM distribueras från och med våren 2016 till ca 4500 företag med postadress Ängelholm och på strategiska platser runt om i kommunen. Vill du ha fler exemplar till ditt företag finns det att hämtas hos oss.
Här kan du annonsera för att nå företag, invånare och besökare i Ängelholm.

I Magasinet ÄHLM kommer vi alltså att fokusera på lokala personer och företag men också lyfta blicken ut över Bjäre- och Kullabygden mot resten av världen med fokus på entreprenörskap och företagande. Vi kommer att undersöka ny teknik på jobbet, provköra bilar, testa weekendresmål och mycket mera. Vi kommer helt enkelt att skriva om sådant som intresserar och berör oss här i Ängelholm.  Välkommen med på en resa från en lokal mångfald av drömmar och entreprenörskap till världen bortom vårt eget lilla paradis.

Det är något särskilt med att hålla ett hederligt magasin i handen. Känslan som uppstår av att bläddra lite snabbt fram och tillbaka bland sidorna för att sedan ge sig i kast med innehållet i egen takt och ordning ger en extra dimension som är svår att skapa i våra Facebook, Twitter och Snapchatflöden.

Just den där extra dimensionen vill vi som står bakom Magsinet ÄHLM fånga. I en tid av sekundsnabba globala flöden känns det angeläget att kunna föra fram, visa upp och berätta om människorna i vår vardag. Om deras drömmar, ambitioner och visioner.

Kontakta Mark Magnusson på mark@spenner.se eller 0761-84 24 00


ahlm1702

Företagssamma människor

“Some people regard private enterprise as a predatory tiger to be shot. Others look on it as a cow they can milk. Not enough people see it as a healthy horse, pulling a sturdy wagon.” Så lär Winston Churchill en gång så elegant beskrivit företagens roll i vårt samhälle och visst har han rätt. Därför har vi på Ängelholms Näringsliv gjort det till vår mission att utöver allt det praktiska arbetet med att skapa förutsättningar för ett blomstrande näringsliv också lyfta fram, synliggöra och hylla den dagliga gärning ni alla utför.
Här kan du läsa årets andra nummer


AHLM1701

Äntligen vår!

Ute blir dagarna allt längre och i flock och sträck förkunnar fåglar i alla dess former att värme och ljus vänder tillbaka till vår älskade bygd. Vi är många som längtat i månader efter att få känna den första vårsolens varma strålar och äntligen är det dags. Dags att lägga tunga rockar, yllevantar och allehanda huvudbonader till vila och möta ett sprillans nytt år sprängfullt med möjligheter.
Här kan du läsa fjärde numret av ÄHLM


ehlm3

En 500-åring med det bästa framför sig

I Ängelholm finns idag något särskilt när det kommer till företagande. En slags entreprenöriell naturlighet som kanske delvis kan förklaras i avsaknaden av ”bruket” som dominerade arbetsgivare och i de många goda förebilderna.

I detta nummer av EHLM bjuds vi på några sådana möten. Vi hälsar på hos ProToSell och Karolina Brorsson som är mitt uppe i en imponerande företagsresa. Olof och Tony på Skelderwikens brygghus berättar hur de hittar fram till rätt smak på APA, IPA och lager. mm mm
Här kan du läsa tredje numret av EHLM


EHLM nr 2

Tro på din idé

I vårt andra nummer av EHLM kan du bland annat läsa om årets företagsprisvinnare, veta att vi i Gränslösa möten får lära oss att kunna ge innan vi börjar få och följa familjesamarbetet som skapar glada kunder med mätta magar på Orangeriet. Vi får också en personlig inblick i Rögles förberedelser för SHL och lära oss mera om hur vi kan använda konst på kontoret. Självklart lyfter vi också blicken från vårt paradis på jorden för en stunds skön weekendresa och hjälp med att välja tjänstebil i höst.
Här kan du läsa andra numret av EHLM

ehlm1601

Entreprenörskap & företagande

I första numret kan du bland annat  läsa om vilken drivkraft som gör att Magnus Sikrot öppnat ”fine dining” restaurang i Rönne Brygga? Vad var det för passion som fick Olof och Tony att starta Skelderwikens brygghus? Vad som rör sig i huvudet på Göran Månsson som just nu skapar 75 000 kvadratmeter E-City Engelholm i Norra Varalöv? Och hur tänker Ten Points erövra världen?
Trevlig läsning!
Här kan du läsa första numret av EHLM


Magasinet Ängelholm

Magsinet Ängelholm var en tidning som gavs ut fyra gånger per år under 2012-2013 till samtliga hushåll i Ängelholm.
Tidningen gavs ut  av oss på Ängelholms Näringsliv i samarbete med Backahill, Brännborn Center, Ängelholms kommun & HD/NST.
Nedan kan du läsa om flera spännande personer från Ängelholm och olika projekt.

magasinet_angelholm_höst_tryck-1

 Skapar i Nashville, drömmer om Ängelholm

Jill berättar om sin kommande TV-serie, och drömmer om Ängelholm.

Magasinet Ängelholm, höst 2013

Läs hela artikeln » 

magasinet_angelholm

Tonerna från Ängelholm når ut i hela Europa

Ingenting invigs i Ängelholm utan att Engelholm Marching Band är med på ett hörn. Men tonerna når långt utanför kommunens gränser. Vi har pratat minnen och upplevelser med några av orkesterns unga medlemmar.

Magasinet Ängelholm, sommar 2013
Läs hela artikeln »

magasinet_angelholm

Redaktören som hamnade i maktens korridorer

Som 12-åring satte han upp affischer till stöd för Charta 77-rörelsen i Tjeckoslovakien. De senaste åren har han varit med och byggt det som kallas De nya Moderaterna. Vi pratar Magnarp, Rögle, försvarspolitik och gudstro med Ängelholms före detta kommunalråd Hans Wallmark.

Magasinet Ängelholm, vår 2013
Läs hela artikeln »

magasinet_angelholm

Spelevinken som blev operastjärna

Susanne Resmarks röst har tagit henne till de största scenerna över hela världen. Hon jobbar utomlands nio månader om året. Vi fångade mezzosopranen vid ett besök hemma i villan i Ängelholm.

Magasinet Ängelholm, vinter 2012
Läs hela artikeln »

magasinet_angelholm

Design som håller i långa loppet

Jobbet med The Girl With The Dragon Tattoo var en tillfällig comeback i den filmvärld som hon under många år var en del av. Men bäst trivs Anna Palmgren i den egna ateljén i Ängelholm där hon skapar kläder som ska leva länge.

Magasinet Ängelholm, sommar 2012
Läs hela artikeln »

 

magasinet_angelholm

Björn om sin tuffaste match

Parkinsonsjukdomen tvingade Björn Hellkvist att hoppa av som huvudtränare för Rögle BK. Några månader senare sätter vi oss ned i den egenritade villan i Ängelholm och pratar om liv och engagemang och ledarskap. Och om att befinna sig mitt i en kris.

Magasinet Ängelholm, våren 2012
Läs hela artikeln »

kennyjonsson

Kenny har Ängelholm i topp

Han kunde ha valt att leva i New York eller vilken annan nordamerikansk stad som helst. Men när ett av livets stora beslut fattades, det om framtiden, föll valet på Ängelholm.

Sydsvenska kommuner, Ängelholm
Läs hela artikeln »

mats_paulsson

Hallå där, Mats Paulsson, vd och koncernchef i PEAB!

Peab står bakom många satsningar i Ängelholms kommun. Vilket värde ser du i Ängelholm som du tycker motiverar ett så stort engagemang i kommunen?

Sydsvenska kommuner, Ängelholm
Läs hela artikeln »

 

Nyhetsarkiv >>