UngDrive

Sommarjobb som egen företagare
I UngDrive fick de som gick på gymnasiet eller i 9:an möjligheten att lära sig allt de behövde för att lyckas i ett eget företag och tjäna pengar på en egen affärsidé under sommarlovet.
Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor fick alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligade under sommarlovet och på så sätt tjäna sina egna pengar. Utöver detta fick de lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Under sommarlovet 2020 har 22 ungdomar i åldern 16-19 år under tre veckor genomgått utbildningen  i att starta eget företag.

Staffan Taylors, Dream Big har varit genomförare för UngDrive Skåne även i år.
Kommunerna Båstad (genom Båstad Turism & Näringsliv), Höganäs, Ängelholm (genom Ängelholms Näringsliv & Ängelholms kommun) och Örkelljunga finansierar och står bakom sommarlovssatsningen tillsammans med Region Skåne och Stiftelsen Gripen.

Ung Drive sommaren 2020 ställde inte in utan ställde om!
V 26 drog Drive 2020 igång med en digital Kick off för årets 22 deltagare. Precis som tidigare år samarbetade de fyra kommunerna Båstad, Höganäs, Ängelholm och Örkelljunga med UngDrive för att ge ungdomar som går i nian eller på gymnasiet en chans att driva sitt eget företag under sommarlovet. I rådande situation i vår omvärld med Covid-19 så valde vi att göra Kick offen digital.

Läs mer om UngDrive
www.ungdrive.se