Familjen Helsingborg

Familjen Helsingborg är ett samarbete mellan kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Höganäs, Klippan, Landskrona, Perstorp, Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga. På dessa sidor har vi samlat information om Familjen Helsingborg.

Verksamhetsidé

Syftet med vårt arbete är att driva gemensamma frågor som gynnar regionen. Vår verksamhetsidé är att samarbeta för tillväxt, effektivitet och utveckling i kommunerna.

Vision

Vår vision är att Familjen Helsingborg år 2020 upplevs som en sammanhängande stad och är en av norra Europas mest kreativa och inkluderande regioner.

Samarbetsområden

Inom Familjen Helsingborg samarbetar vi inom drygt 40-tal olika områden. Vi samarbetar bland annat inom infrastruktur, näringsliv, lärande, öppenhet och inkludering och miljö. Andra områden är samhällsplanering, socialtjänst, boende, trygghetsfrågor, kultur, räddningsverksamhet och HR. Samarbetet bedrivs i nätverk med representanter från kommunerna.

I Familjen Helsingborg samarbetar vi för tillväxt. Då spelar företagare en viktig roll. Här är avstånden korta och var du än befinner dig i vår region har du närhet till de andra kommunerna.

Ett bra företagsklimat är avgörande för tillväxt, jobb och välfärd. Inom Familjen Helsingborg arbetar vi målmedvetet för att förbättra företagsklimatet i regionen. I Familjen Helsingborg finns drygt 32 000 aktiva företag.