Årets UF Företag

Att driva UF-företag ger unga möjlighet att göra verklighet av en idé, att göra något som de verkligen vill och tror på. De kommer att lära sig om företagande, få ett kontaktnät och växa som människa.
Under året som UF-företagare deltar eleverna i olika aktiviteter som regionala utbildningsdagar, tävlingar och mässor.

Nedan ser ni årets UF Företag i Ängelholms kommun med elever från Ängelholms gymnasieskola:
Valhall College och Rönnegymnasiet.
(nästa läsårs UF företag uppdateras under hösten)

Och på bilden ovan ser ni gänget bakom Årets UF i Ängelholm 2018: Bjäre Brödet UF

UNG FÖRETAGSAMHET I SIFFROR
20%
Högre sannolikhet är att UF – alumner

  • startar företag
  • har arbete 8-15 år efter gymnasiet

44%
Sannolikheten att UF -alumner når chefsposition jämfört med kontrollgruppen

357 000
Skillnaden i årsinkomst jämfört med kotrollgruppen. I genomsnitt fick en UF-alumn 12% mer i lön 2010
Källa: Rapporten Effekter av utbildning i entreprenörskap

Här kan du läsa mer om UF 

 

UF med vårt lokala näringsliv
En gång per år arrangerar vi Sopplunch med fokus på UF företagande. Våra deltagare (ca 70 personer från näringslivet ) får bedöma UF företagens presentationer, affärsidéer och vi korar tre företag som får stipendier som en extra skjuts i sitt kommande UF år.
I maj månad utser vi Årets UF i samband med Företagardagarna.

Skulle du kunna tänka dig vara rådgivare till ett UF Företag?
Kontakta gärna oss på info@engelholm.com så förmedlar vi det. Ett oerhört givande arbete och tar endast någon timme av din tid.
Rådgivarguiden

Följ Ung Företagsamhet i socialamedier

NiceIce UF
Vi säljer en god och nyttig glass som dessutom är ekologisk och allergivänlig.

Ohana UF
Erbjuder ett gott och nyttigt snacks alternativ för helgmyset år hela familjen

HållBar UF 
Tillverkar müslibars av enbart ekologiska råvaror!
Kontakt:
Instagram: hallbar_uf
Mail: Hallbaruf@hotmail.com
https://www.facebook.com/hallbarufronne/

 

Break UF!
Hos oss hittar du de goda, hälsosamma snacksen av god kvalité för din kropps välmående. Vi erbjuder nyttiga fröknäcken gjorda på majsmjöl, pumpafrön, solrosfrön och linfrön tillsammans med andra naturliga råvaror. Dessutom erbjuder vi hälsosamma ingefärsshots. De hemmagjorda produkterna vi säljer är både välsmakande och bra för kroppens hälsa. Passar bra som frukost, mellanmål eller kvällsfika. De nyttiga snacksen kan likväl bli energipåfyllningen under dagen som den fina hemmagjorda gåvan.
E-post: breakungforetagsamhet@gmail.com
Instagram: breakuf

 

Your Chocolate UF
Vår affärsidé är att sälja en produkt som vidgar dina smakupplevelser på ett godare sätt och som ger dig en energikick i vardagen. En strut med praliner som passar alla då den är glutenfri. Vår strut med praliner utgår från våra fyra pelare. Gott, simpelt, hälsosammare och gjort med kärlek. Produkten är perfekt för många tillfällen. En gåva till morsdag och farsdag, allahjärtanspresent, namnsdags eller gå bort gåva eller en tack för hjälpen present. Eller varför bara inte en liten present till dig själv?

Coola Kolor UF
Det är vi som är Coola Kolor UF. Är vi är en grupp med tre ekonomer från Rönnegymnasiet. Vi vill att man ska kunna unna sig lite extra i vardagen. Då har vi tagit fram kolor där vi har ersatt en del utav det vita sockret med nyttigare ekologiskt kokossocker. Vi kommer att ha stort utbud med kolor i olika smaker så det ska passa just dig!

Hockeysupport UF
En träningsbok till ungdomar med inriktning på ishockey. Boken är unik och innehåller 10 kapitel där beskrivning av olika muskelgrupper, exempel på övningar, bilder, kost och sömntips med mera ingår i boken.

Kontakt: hockeyuf@hotmail.com

 

BoostMe UF
Vi tillverkar en helt naturligt hälsodryck utav morot, rödbetor, äpple och ingefära. Denna dryck kan bidra till en piggare och hälsosammare vardag då det bland annat är bra för magen och stärker immunförsvaret.
Kontakt:
E-mail: boostmeuf@hotmail.com
Telefonnummer: 076 7702233

 

 

Chocolate Break UF
Chocolate Break UF. Vi är ett företag som tillverkar och säljer chokladbräck med unika smaker som passar till alla tillfällen. Vi vill förmedla att det är alltid okej med en chokladpaus!

 

SmartPwr UF
Vi erbjuder två produkter som kommer att förenkla din vardag. Den ena produkten är en liten adapter som gör det möjligt för dig med en Iphone 7 eller 8 att kunna lyssna och ladda din telefon samtidigt. Ännu finns inte denna på marknaden, just därför gör det oss unika. Den andra produkten som vi kommer att sälja är också en adapter men funktionen är inte den samma. Med denna produkt kan du ladda din telefon utan att behöva en sladd som förmodligen behövs till alla andra Powerbanks som finns på marknaden idag.

Kontakt:

Mobil: 070 956 30 82
E-post: amandanilsson4@hotmail.com
Instagram: smartpwruf

 

Paldino UF
Vi har gjort en accessoar för att stärka mannens klädesutryck därför har vi gjort en byxkedja. Byxkedjan kommer vara personligt anpassad menas med att vi tillsammans med kunden kommer att skapa en kedja utifrån deras önskemål och mått. Vilket kommer göra att ingen kedja kommer var den andra lik som också medför en känsla om att man har något som ingen annan har.

Occasional Work UF
Är en lokal verksamhet som verkar för att tillfredsställa företags behov av enklare arbetsuppgifter. Det kan till exempel gälla städjobb, trädgårdsskötsel, målning eller liknande. Till hjälp för att utföra dessa tillfälliga arbetsuppgifter ger vi ungdomar möjligheten att genomföra jobben. Vi är alltså en plattform mellan ungdomar och företag. Om man vill kontakta oss gör man det via vår mejl info@occasionalwork.se eller via telefon 070-937 53 70.

Delico UF
Tillverkar och säljer chokladtryfflar i säsongsanpassade smaker. Produkten passar för alla tillfällen, som allt från present till vardagslyx. Vår målgrupp är livsnjutare som är beredda att lägga en extra peng på en god tryffel. Vi kommer främst sälja chokladtryfflarna på julmarknader där vi hoppas att vi kan vara ett alternativ till julklapp. Till våren kommer nya fräscha vårsmaker som ger nytt liv i sortimentet!

Bjärebrödet UF
Producerar en lokalt framtagen rågbrödmix med influenser från Bjäre. Fokusen på vår brödmix är enkelheten. Det ska vara enkelt att baka ett smakrikt, saftigt och nyttigt rågbröd. Vår målgrupp är hälsomedvetna människor som vill spara tid i vardagen. Ni hittar oss på de marknaderna som kommer äga rum på Bjäre och i din lokala matvarubutik!

Pressio UF
Är ett företag som säljer exklusiva unisex tröjor med tryck som skapar reaktioner och som sticker ut.

MovementUF
Vi anser att ungdomar i dagens samhälle har dålig kunskap om saker som berör att flytta hemifrån. Därför har vi valt att skriva en bok som handlar om just dessa problem. Där vi tar upp t.ex. försäkringar, budget, hyra mm. Eftersom vi själva är i detta stadie i livet tar vi hjälp av företag som t.ex. Swedbank, Backahill, Länsförsäkringar med flera.

KnäckIt UF
Är ett företag som tillverkar hemmagjorda knäckebröd. Vår produkt riktar in sig på vuxna knäckebrödsälskare som tänker på sitt välmående. Vi erbjuder ett mer naturligt och godare utbud av knäckebröd i en mer lockande förpackning, samt använder vi oss till viss del av ekologiska varor.

Kontakt:
ufknackit@gmail.com
Instagram: knackit_uf

Ängelholmsrabatten UF
Vi är ett uf-företag som ska sälja ett rabatthäfte till Ängelholms konsumenter. I häftet erbjuds förmåner från olika butiker, nöjen, tjänster, restauranger och caféer runt om i Ängelholm. En del av vår vinst kommer skänkas till Barncancerfonden.

Kontakt:
epost: angelholmsrabatten@hotmail.com
telefon: 073-9683978
facebook: Ängelholmsrabatten UF
instagram: angelholmsrabttenuf

Tailoring UF
Är ett företag som säljer accessoarer till män med huvudfokus på personligt designade näsdukar till kavajen. Näsduken har olika funktioner som personligt monogram eller ett praktiskt knapphål som gör att näsduken går att fästa vid skjortan för att förhindra spill. Till näsduken kan man köpa matchande fluga och slipshållare. Tailoring UFs produkt är exklusiv, personlig och praktisk, vi tar accessoarer för män till en ny nivå.

Fläckfritt UF
Vi vill erbjuda fläckborttagningsmedel som alla behöver och som fungerar. Visst har vi alla någon gång drabbats av en irriterande fläck? För oss är det även viktigt att kunna erbjuda produkter som tar hänsyn till miljö och hållbar utveckling. Våra produkter produceras av Clemondo AB som är ett kvalitets- och miljöcertifierat företag.

Bjäreboxen UF
heter vårt företag och vi erbjuder smaken av Bjäre. Smaken får du genom att köpa en miljövänlig box, fylld av goda delikatesser som är producerade på Bjärehalvön, som kan bli din för 239:-. Delikatesserna är noga utvalda för att kunna avnjutas tillsammans under en trevlig kväll med nära och kära. Vår box är en perfekt present när man är bortbjuden på middag, eller varför inte julklapp till den som har allt?

AutoCard UF
Vi tillhandahåller mobilskal med en Auto Wallet på baksidan som kan innehålla maximalt 8 stycken kort. När en knapp trycks ner så skjuts korten upp i ordning. Den är enkel och effektiv att använda samt tar lite plats.

Kontakt:
99grax@skola.engelholm.se
99anar@skola.engelholm.se
99beem@skola.engelholm.se

EcoShoppingUF
Konsumtionen av plastkassar är ett onödigt hot för miljön, nästan alla köper en eller flera plastpåsar när de handlar mat eller kläder. Detta är både dyrt och skadligt för miljön. Med vår återanvändbara shoppingkasse för den miljömedvetna individen har du din ekonomi och vår miljö ständigt i åtanke.
Kontakt: nicolai264@hotmail.com