ÄHLM2203

Det går bra för oss i Ängelholm

Vad är det som gör att det går så bra för oss i Ängelholm? Det är en fråga jag ofta får när jag möter näringslivskollegor från andra orter. Självklart är jag medveten om att ingenstans är allt på topp, hela tiden. Men Ängelholm står sig väldigt väl när vi bryter ner »går bra för« i beståndsdelarna »nystartade företag«, »arbetslöshet«, »befolkningstillväxt« med mera.

I detta nummer av ÄHLM finns »förklaringen från verkligheten« till den positiva utvecklingen. Vi möter bland annat Linda Leeman som axlat rollen som Vd i det sjuttioåriga familjeföretaget, tittar in till Chi Tai La som startat sin sjunde restaurang och välkomnar bilföretaget Sandström & Hultin till Ängelholm.

Kanske finns själva essensen av framgångsfaktorerna exemplifierat i notisen om kvarteret Solbruket & Sockertoppen. Här ska Backahill och Melins bygga hållbart för framtiden. Ritat har Möllers arkitekter gjort. Tre långsiktiga ängelholmska företag som förstår att 1+1+1 blir långt mera än 3 i den lokala ekonomin.

Andreas Jarud
Vd Ängelholms Näringsliv

PS. Missa inte Engelholmspoddens Valspecial där våra kommunala partiföreträdare får 15 minuter vardera för att ge sin syn på hur Ängelholm kan bli ännu mera attraktivt. Finns där poddar finns (t.ex. här)

Läs ÄHLM2203 direkt på skärmen (öppnas i nytt fönster) >