ÄHLM 2002

De flesta av oss kommer bära med sig minnen och känslor förknippade med utbrottet av Covid-19 under lång tid framöver. Så här mitt uppe i situationen och utan att ha drabbats personligen har jag känslan av att bli översköljd. Ni vet, som när man en härlig sommardag vid havet står med vattnet upp till bröstet med fötterna tryggt i sandbottnen och inte förstår effekten av den lilla krusningen på vattenytan lite lägre fram. Helt plötsligt bottnar man inte lägre och en osynlig kraft suger tag och drar dig lite längre ut. Först när fötterna möter botten och hittar sin förankring igen kan man studsa tillbaka till tryggare vattendjup.

I detta nummer av ÄHLM samlar vi några olika perspektiv på hur vi påverkats, vad vi gör för att klara av situationen och hur vi blickar framåt. Mycket är givetvis fortfarande oklart, fler perspektiv och historier finns att berätta. Allt har inte gått att fånga i detta nedslag. Klart är att det, i varje skrymsle och vrå av vårt älskade Ängelholm, finns kämpaglöd, kreativitet och beslutsamhet att balansera smittspridningsrisker med att se till att vårt samhälle fortsätter fungera. Vi står på tå och studsar tillbaka in mot land.

Jag är tacksam för era insatser. Ta hand om er!

Andreas Jarud

Vd, Ängelholms Näringsliv

PS
Intervjuerna i detta nummer genomfördes mitt i Covid-19 pandemin och att de ska ses som en ögonblicksbild som kan ha förändrats när du läser reportaget.

Läs mer här: