Häng med oss till Hjärntillskott!

NYHET: Nätverka och inspireras med andra företag från Ängelholm på en busstur till Göteborg och Hjärntillskott och fantastiska föreläsare och tema såsom:

Thomas Eriksson – Hur du går från stressad chef till avslappnad ledare
Thomas Erikson är föreläsare, konsult och författaren bakom de populärvetenskapliga succéböckerna Omgiven av idioter och Omgiven av psykopater. Han jobbar med att utveckla organisationer och företag utifrån ett ledarperspektiv och har genom åren tränat tusentals chefer till att bli bättre ledare. Eftersom han är en ledarskapsutvecklare men även har jobbat både som chef och anställd har han mött alla typer av chefer. Thomas har därmed listat ut vad som utmärker en exemplarisk ledartyp. På detta seminarium baserat på sin nya bok Omgiven av dåliga chefer ger Thomas er verktyg till att kommunicera effektivt, undvika att bli manipulerad och gå från att vara chef till att bli en riktig ledare. Thomas visar hur man smidigt och snabbt kan läsa av människor i sin omgivning och effektivt minska missförstånden. Han ger er även konkreta hjälpmedel i hur ni ska förbättra bland annat ert ledarskap, försäljning, service, konflikthantering och kundbemötande.

Dr Mouna Esmaeilzadeh – Lev längre via modern teknik och AI
Mouna kan titulera sig som läkare, neuroforskare, entreprenör och TV-personlighet. Hon är en återkommande gäst i svensk media – bland annat TV4:s Nyhetsmorgon och Sommar i P1 2018. På Karolinska Institutet har Mouna gått läkarutbildning och även forskat på människohjärnan. Hon är således både medicine och filosofie doktor. Esmaeilzadeh uttalar sig ofta om framtidens vårdsystem och förespråkar digitalisering och användandet av modern teknik som artificiell intelligens och genetik. När man frågar någon hur länge de vill leva så svarar många att de vill leva i 70-80 år. Mouna tycker att det är en alldeles för låg ålder och tror att svaret snarare är en försvarsmekanism och beror på att många associerar ålderdom med sjukdom och inte tror att vi faktiskt kan leva längre. Med tekniken vi har idag skulle man kunna leva sjukdomsfritt i över 100 år – hur kommer det påverka världen? Och hur kommer det påverka dig?

Ola Rosling – Factfulness – Vikten av fakta och vetenskap
Ola Rosling är VD och grundare av Gapminder Foundation som han grundade tillsammans med sin fru Anna Rosling Rönnlund och fadern Hans Rosling. Sedan 1999 leder Ola utvecklingen av Trendalyzer-mjukvaran, som förvärvades av Google 2007. Ola och hans team levererade bland annat Motion Chart som nu är en del av Google Spreadsheets. Som produktchef för Google Public Data hjälpte Ola till att göra den infrastruktur som krävs för att göra officiell statistik en del av Googles sökresultat. Ola och Anna gick tillbaka till Gapminder 2011 för att utveckla gratis läromedel för en faktabaserad världsutsikt. År 2014 myntade Ola begreppet Factfulness, vilket Gapminder nu marknadsför för att göra utbildningen om hållbar utveckling mindre ideologisk och mer faktabaserad. Tillsammans med Anna och Hans skrev han även Factfulness : tio knep som hjälper dig förstå världen, lanserad i april 2018. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan vi fatta rätt beslut. Med sin erfarenhet och sina verktyg visar Ola hur fakta och vetenskap kan tolkas på ett enklare sätt så att man inte blir lurad av falska uppgifter.

 

Nå lite längre
Vasco Da Gama, Leonardo Da Vinci, Louis Pasteur och Thomas Edison hade alla en sak gemensamt – ett mål.

Vill du nå lite längre imorgon än idag och dagen efter ännu något längre? Inställning och arbetsinsats är det avgörande. Winston Churchill sa en gång att ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid.

Halvdagsseminariet pågår mellan ca. kl. 08.00-12.00 och därefter avslutar vi med affärslunch där du kan knyta nya kontakter bland de andra besökarna.

DATUM OCH PLATS:
Göteborg, Svenska Mässan
Fredag 13 september 2019
PRIS: 5.000 kr exl moms
Frukost, lunch, föreläsningar och trevligt sällskap.
Buss avgår från Stadshuset 05.30

MODERATOR:
Kattis Ahlström har lång erfarenhet av samtalsmetodik och intervjuteknik. Hon har stor scenvana och har bland annat coachat ett flertal personer som uppträder i media.

Anmäl ditt intresse via formuläret senast 15 maj

Först till kvarn. Begränsat antal platser.

Anmälan

Detta evenemang kräver anmälan, det gör du enklast genom att fylla i detta formulär!


Mer information >>