För utställare

Praktisk information

Välkommen som utställare till Ängelholms jobbmässa Jobb18!

Parkering sker enklast under Stadsbiblioteket i parkeringsgaraget, vid Parkskolan, bakom bion eller runt kyrkan. Parkering är ej tillåten på Stortorget.
Medtag gärna ca 5 m lång förlängningssladd till elstationerna om ni behöver tillgång till el.

Den 1 mars från kl 13:00 öppnar vi mässan för er som ställer ut så ni kan ställa iordning er monter. I montern ingår det ett bord och uppkoppling i trådlöst nätverk, men platsen har inga mellanväggar eller upphängningsmöjligheter. Det kommer finnas lite fika till er och mässarrangörerna är så klart på plats för att svara på frågor och hjälpa till.
Klockan 14:15 blir det en kort information från mässarrangörerna innan mässan öppnar.

Under mässan representerar ni ert företag/organisation och visar vilka framtidsutsikter ni kan erbjuda i form av utbildningar eller rekryteringsbehov på både kort och lång sikt. Det är några saker som kan vara bra att tänka igenom före och under en jobbmässa.
Här kommer några tips:

Börja i god tid och planera

Vad är det för tjänster ni har lediga? Hur kan ni få fram budskapet på ett enkelt, tydligt och synligt sätt i er monter? Hur tar ni emot ansökningar? Vill ni hålla intervjuerna direkt eller boka in vid senare tillfälle? Fundera på hur ni på ert företag på bästa sätt kan presentera er som en attraktiv arbetsgivare och hur ni bäst får kontakt med ivriga jobbsökare.

Fundera på

Förbered dig på frågan: Varför ska jag jobba hos er? Kanske fundera på frågan varför du själv valde att börja på företaget.
Fundera också och var påläst kring ditt företags värderingar. Vad är det som gör det attraktivt att jobba hos er? Kan ni erbjuda friskvårdsbidrag? Kompetensutveckling? Andra löneförmåner? Hur är arbetskulturen hos er? Marknadsför fördelarna med att välja er som arbetsgivare.

Enhetlighet

Tänk igenom hur ni vill presentera er och låt det löpa en röd tråd kring giveaways, utseende i montern, kläder, godis, etc. Detta bygger ditt varumärke och ökar igenkänningen. Det blir också lättare att hitta er monter för någon som letar efter just er.

Följ upp

Tänk på att återkoppla till dem du har pratat med. Det är viktigt för ert varumärke att visa god ton genom hela rekryteringsprocessen. Så även om det inte blir en anställning så skicka en hälsning kring att det var trevligt att träffas, varför det inte blir något jobb den här gången och önska lycka till i framtiden.

Utvärdering

Fundera gärna tillsammans med dina närmaste kollegor vad som var bra med mässan och om ni saknade något. Vi kommer att skicka ut en enkät där vi vill få er hjälp att svara på några frågor för att bidra med tankar och idéer för att göra Jobb19 ännu bättre.

Marknadsföring

Evenemanget Jobb18 marknadsförs bland annat via Arbetsförmedlingens kanaler, i press via Lokaltidningen och Hallå, biograf Röda kvarn, Pågatåg samt via sociala medier.

Efter mässan

Efter mässan är vi tacksamma om ni tar med ert överblivna material och skräp.

Målgrupp

Alla arbetssökande 15-64 år