Välkommen att besöka JOBB24

– EN MÄSSA FÖR JOBB OCH UTBILDNING! 

JOBB24 arrangerades den 8 februari 2024 och var en mötesplats där du som söker nya vägar framåt i form av jobb och/eller utbildning kunde träffa företag, lära känna branscher och fick veta mer om vilka möjligheter det finns med studier. Stort tack till alla årets besökare!

Mässan var öppen torsdag den 8 februari kl. 14.00-17.00 på Catena Arena. Det kostade inget att besöka JOBB24!

På JOBB24 fanns det>

  • företag som behövde anställa nya medarbetare – allt från tillsvidareanställningar, tidsbegränsade anställningar, vikariat till sommarjobb och säsongsjobb.
  • verksamheter som arrangerar utbildningar – t.ex. yrkeshögskolor, folkhögskolor, utlandsutbildningar, högskolor och Komvux.

På mässan kunde du >

  • presentera dig och prata med företag och verksamheter som söker nya medarbetare
  • skapa viktiga kontakter som kan vara vägen framåt för dig i ditt jobbsökande
  • få information och ställa frågor kring olika utbildningar
  • få inspiration i ditt jobbsökande och lära dig mer om olika branscher
  • söka lediga jobb och få information om hur du söker olika utbildningar

INFÖR MÄSSAN TIPSADE VI ER BESÖKARE OM FÖLJANDE >

  • Läs på
    Här på vår hemsida hittar du vilka företag och utbildningsanordnare som kommer på mässan. Det framgår också vilka jobb som är lediga och vilka utbildningar som finns.
    Dessa är utställare på JOBB24
    Vilka skulle du vilja prata med? Skriv en lista på intressanta företag, rangordna och använd sedan webben för att söka information. Läs på om företaget och utbildningsanordnaren. Skriv ihop dina funderingar till varje utställare och sammanställ en lista som du tar med dig. Sen är det ju självklart läge att spontant besöka så många utställare du hinner!
  • Träna på att presentera dig
    Varför ska just du bli anställd? På vilket sätt är du rätt person? Förbered en kort trovärdig presentation (elevator pitch) på högst 30 sekunder där du förmedlar vem du är, vad du gör och varför det är intressant för den du pratar med. Träna helt enkelt på att förklara vilken nytta du gör för företaget. En bra elevator pitch fungerar lite som ett vykort – den är alltid bra att ha till hands. Var snabb med att väcka nyfikenheten hos lyssnaren genom att gå rakt på sak och berätta varför just du är det bästa valet.
  • CV och Personligt brev
    Det är inte alla arbetsgivare och utbildningsanordnare som tar emot ansökningshandlingar på plats. Flera av utställarna kommer att hänvisa till att söka jobb och utbildning via hemsida och andra rekryteringssidor. Det är dock ändå bra att ha med sig ett uppdaterat CV med kontaktuppgifter och dina senaste erfarenheter och utbildningar. Sök på nätet efter tips, t ex på Arbetsförmedlingens hemsida: Skriva cv – Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

TIPS UNDER MÄSSAN >

  • Att gå fram till en utställare
    Det är lätt att bli nervös i ett möte med nya människor och det kan kännas obekvämt att gå fram till en monter och börja prata med en utställare. Gå fram med tydligt kroppsspråk och starkt handslag: Hej! Jag heter förnamn efternamn. Jag är så glad att se just er här! Jag är väldigt intresserad av ert företag/utbildning därför att…. Sen drar du din korta elevator pitch som du tränat på. Då behöver inte utställaren berätta vad de gör och du visar genuint intresse.
    Glöm inte att le och ha ögonkontakt med den du pratar med. Våga vara dig själv och framför allt våga sälja in dig själv. Visar du en positiv inställning och att du är nyfiken på utställaren så är dina chanser större att bli ihågkommen om du tar kontakt med företaget eller utbildningsanordnaren vid senare tillfälle.
    Fråga också hur de tar emot ansökningar och var beredd att lämna ditt CV vid förfrågan. Alternativt skriv ner hur du kan söka jobbet/utbildningen när du kommer hem.
  • Möjlighet att skriva ner information
    Ta med papper och penna eller se till att ha mobilen laddad för att anteckna. Skriv ner företag och kontaktpersoner som du träffar så har du lättare att återkoppla efter mässan. Träffar du många utställare kan det vara svårt att komma ihåg vilka du pratat med under eftermiddagen. Samla in visitkort om det finns möjlighet till det, anteckna gärna på visitkortet om det är något särskilt du ska komma ihåg med just den utställaren.
  • Behöver du hjälp under mässan?
    Vi bemannar med personal både i informationsdisk och runt om i foajén under mässan. Bara säg till någon i vårt team som jobbar med mässan så ska vi försöka hjälpa till!

TIPS EFTER MÄSSAN >

  • Följ upp
    Dagen efter mässan kan du följa upp dina besök med ett mejl eller annan hälsning.  Skriv till exempel: Det var kul att träffas igår och jag ska genast gå in och söka jobbet som vi pratade om/söka utbildningen som du tipsade om eller bara hänvisa till ansökningshandlingarna som du har lämnat.

STORT TACK för att du besökte vår jobb- och utbildningsmässa i år!