ateljelena-fotograf-foretagardagarna-srgb-120

PROGRAM

Foretagardagarna_avlang

 

Den 12 & 13 maj kan hela familjen prova, smaka, uppleva och inspireras av hela regionens näringsliv.
Fri entré och massor av kul!
Vi ses i Ängelholm för det personliga mötet!

Vi hälsar er välkomna till mässan och till alla våra kostnadsfria seminarier. Läs mer om programmet nedan.

Följ oss på Facebook och Instagram för senaste nytt.


Fredagen den 12 maj
Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen välkomnar er till Frukostklubb i Arena Restaurangen.

En date med dig själv…Magnus Hedman
Marknadsföreningen har äran att få ha Magnus Hedman som talare denna dag. Magnus är fd landslagsstjärna i fotboll, med både svensk och internationell karriär,  idag en drivande entreprenör och med en hisnande livserfarenhet om hur olika vägval i livet påverkar dig. Föreläsningen heter: ”En date med dig själv” och handlar om vad behöver du addera till dig själv för att bli än mer framgångsrik i mötet med andra.

Mingelfrukost – från kl. 06.45 Föredrag  07.30-08.30.

Anmäl dig här 

 

 

 

 


Välkomna till Företagardagarna. Fri entré!
FREDAGENS öppettider: 08.30-16.30
LÖRDAGENS öppettider: 10.00-15.00


FREDAG Program i Matchvärdslogen
Plan 3 vid restaurangen
Företagarna i Ängelholm tillsammans med Swedbank presentererar: Seminarium om Ägarplanering


09.15 – 10.00 Kostnadsfritt seminarium

Passa på att träffa andra företagare, nätverka och lyssna på ett föredrag i det alltid lika aktuella ämnet ägarplanering. Föreläsare är Hans Carlsson, Swedbank, specialist inom ägarplanering.
Hur planerar man sitt bolagsägande, både i nuläge och för framtiden? Swedbank
Anmäl dig här

 

Foretagarnaengholm

 

 


FREDAG Program i Business Loungen
Plan 2 Hall A:

10.00-10.30 Kostnadsfri föreläsning
STORYpeter_01TELLING av Peter Fridh, känd skådespelare och entreprenör. Vilket kombineras briljant i denna föreläsning.

Vilka personliga möten är det som gör avtryck? Och vilka presentationer är det som stannar i minnet? Man säger ibland att man bara får en chans, då gäller det att inte missa den.

Ta din presentation på allvar. Det lönar sig att lägga tid på hur du presenterar ditt företag, din produkt eller dig själv. Skriftlig information är en del i detta, men det personliga mötet är ännu viktigare. Ja faktiskt helt avgörande.

Hur du bemöter kunden och hur du presenterar din information är oerhört viktigt när det gäller hur du och företaget uppfattas av kunderna. Genom att investera i det personliga mötet och förbättra dina presentationer kommer du att stärka företagets kundrelationer på många nivåer.

Peter Fridh har arbetat som skådespelare inom teatern och TV i drygt 25 år. B la som pappan i Mysteriet på Greveholm. Hans erfarenhet från skådespeleriet har han  kombinerat med storytelling, vilket ger dig bästa förutsättningar att lyckas med din presentation och införsäljning.ladda ned

Först till kvarn, begränsat antal platser.

Anmäl dig här:

 

 

 


FREDAG Program i Business Loungen
Plan 2 Hall A:

11.00-11.30 Kostnadsfri föreläsning
Sydsvenska Industri- och Handelskammaren bjuder in till: Den digitala framtiden är här!

Vi står inför den största transformationen sedan industriella revolutionen. Artificiell intelligens, robotics, 3D-printing, Internet of Everything och biohacking är på väg att bli en naturlig del av vardagen. Världen är inne i en fas av exponentiell teknologisk tillväxt där allt kopplat till teknik blir dubbelt så bra, hälften så stort och hälften så dyrt var 18:e månad. Hur påverkar det oss människor och hur påverkar det våra företag?

navigatorNiclas Bergenblad från Navigator ger dig en spännande inblick i hur framtiden kan komma att se ut. En framtid där närmare 50 procent av dagens jobb inte existerar. Där bilar kör sig själv, flygplan drivs av solceller, datorer ställer diagnos när vi är sjuka och vi odlar våra grödor inomhus. Niclas Bergenblad är Creative Director på Navigator och håller ofta föredrag om trender och tendenser på marknaden kopplat till digital transformation.

VARMT VÄLKOMNA IN I FRAMTIDEN!

Först till kvarn, begränsat antal platser.
Anmäl dig här:


FREDAG Program i Business Loungen
Plan 2 Hall A:

Tid: 12.00-12.30 Kostnadsfri föreläsningpolis
Det spelar roll vad du gör-om bedrägerier!

Föredragshållare  är gruppchef Anders Cato och kriminalinspektör Mikael Larsson på Bedrägerisektionen vid Polisen nordvästra Skåne.

Deras föredrag kommer att handla om ID-kapning, enkla åtgärder att skydda sig mot denna typ av brottslighet, både som individ men även som företagare. Vi kommer också berätta om den senaste typen av brottslighet inom området som exempelvis ”Facebook-moduset” samt bedrägerier via säljsajter. Föredraget är planerat att sändas direkt på Polisen nordvästra Skånes Facebooksida.

Anmäl dig här:

Varmt välkomna!

 


FREDAG program i Matchvärdslogen
Plan 3 Hall A:

Tid: 14.20-14.50 Kostnadsfri föreläsning.
Lär dig mer om den nya dataskyddsförordningen som blir
lag from maj 2018. 

Den som spar han har. På egen risk.
Den 25 maj 2018 träder GDPR*-lagen i kraft. En lag som kraftfullt reglerar hur vi i våra företag hanterar den datainformation vi genererar.
Clemens Klöfverskjöld och Fredrik Nelson är konsulter hos IXX IT-Partner. Företaget hjälper sina kunder att få IT-miljön att fungera så att den blir en tillgång och ett stöd i kärnprocesserna: hur kommer vi ut på marknaden bättre? Hur kommunicerar vi med våra ”stakeholders” och övriga intressenter bättre? – etcetera.

ladda nedVarmt välkomna önskar:

IXX Din IT-Partner

Anmäl er här:

 

 

 

 


FREDAG Program i Business Loungen
Plan 2 Hall A:

15.00-15.45 Paneldiskussion
Ängelholms Näringsliv och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren bjuder in dig till en paneldiskussion.                 

”Lokal Globalisering och den goda tillväxten.”

Moderator är Per Tryding som är Vice VD på Handelskammaren. Paneldiskussion är kostnadsfri.

Deltagare är: Linda Bjernstål VD och grundare av Flygstolen, Karolina Wallin Brorsson VD ProToSel, Christer Paulsson grundare och fd VD på Kullaflyg  och Andreas Eriksson marknads & kommunikationschef för Helsingborgs Hamn.

”I diskussionen belyser vi hur världen blir allt mer tillgänglig för företagen i regionen, både på land, i luften och via havet. Hur påverkas vår region av globaliseringen? Panelmedlemmarna delar med sig av sina erfarenheter och lärdomar, genom att berätta om sina resor in i den lokala globaliseringen. Panelen modereras av Per Tryding som hjälper oss att få svar på alla intressanta frågeställningar i  ämnet. ”

 

Först till kvarn, begränsat antal platser. 17555025_10158358621695587_1227689030_n

 

Anmäl dig här:

 

 

 

 

 

 

 

 


Hungrig? Lunch finns att köpa i Arenarestaurangen på plan 3 mellan 11.00-13.30 samt i kiosken och i Sportbaren på plan 1.


FREDAGEN i  SPEAKERS´ CORNER 
Lyssna till intervjuer med intressanta personligheter och företag som verkar i regionen. Här är programmet:

Intervjuerna är  helt nytt forum och i samarbete med Radio Båstad. Speakers Corner finns i det publika området bredvid Sportbaren i Hall A.Logo2017

 

 

 

 

11.00-11.15
KARIM OTTOSSON Chef för Lokalpolisnärområdet Ängelholm. Är vi räddare nuförtiden? Har vi anledning att i så fall vara det? Frågar man Karim Ottosson så är han inte helt övertygad om det. Hör honom berätta om regionens säkerhet och hur polisen arbetar i vårt närområde.18052728_10158490075040587_1043406053_n

 

 

 

 

13.00-13.15 

MAGNUS PALMÈR  Familjeföretaget Ten Points från Ängelholm och deras produkters resa ut i hela världen. Hur var det ens möjligt och vad är framgångreceptet?Magnus Palmer

 

 

 

13.30-13.45images
SCHIBSTED/AFTONBLADET med temat Hyperlokal digital marknadsföring.
Medverkar gör försäljningschef Joakim Bladh.

 

 

 

 

14.30-14.50
PRISUTDELNINGPristagare 2016 Årets Företag, Årets Företagare & Årets Entreprenör i Ängelholm.

 

 

 

15.00-15.15
MALIN JENSEN  ”Att odla hälsa” Stresshanteringskurs via trädgårdsterapi för dinHuman_Insikt_2233wa medarbetare. Detta är den absolut senaste trenden och arbetar för den proaktiva hälsometoden.

 

 

 

 


Mässan stänger 16.30 och vi välkomnar Er till After Work.
Se nedan.


Fredagen den 12 maj är det After Work i Arenarestaurangen mellan 16.30-20.30. Vi ses väl där?

Summera dagen tillsammans med dina kollegor och kunder. Ta tillfället i akt att knyta nya kontakter! Allt inramat i en soft och avkopplande loungeatmosfär med skön musik av DJ Simon. Fundera ut din favorit låt och önska den direkt av Simon på plats på After Worken. Låt dig även underhållas av SM-Mästaren i Magi David Persson.David
Bjud med din kollega, respektive, kompanjon, vän, arbetskamrat, svärmor, morbror eller grannen för att knyta nya kontakter.

Anmäl dig här:

Hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

 

 


LÖRDAGEN TASTY i Regionens Skafferi.

Under lördagen den 13 maj kan du botanisera i mat och dryck frånSkafferi regionens alla hörn med fantastiska smaker i Sportbaren i Lindab Arena. Se gärna till att det kurrar lite i magen innan du kommer. Du kan handla med massor av godsaker med dig hem. Här finns alla möjligheter att bli både mätt, nöjd och inspirerad.

 

 

Rikard Nilsson presenteras av Familjen Helsingborg.

Ni träffar Rickard i Regionens Skafferi och ni känner igen honom som  Tv-kock, kokboksförfattare, vinmakare, Årets Kock, Europa Mästare & Nordisk Mästare i matlagning, för närvarande konsult med allt som har med mat att göra. Rikard kommer till Företagardagarna för att berätta mer om vårens goda primörer och regionens pärlor för mat och dryck. Rikard kommer även att berätta mer om Food Evolution som är nätverket där mat- och dryckesbranscherna möts för innovation och tillväxt i nordvästra Skåne.

17909177_10158436555540587_523663273_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 


LÖRDAGEN i SPEAKERS´ CORNER
Lyssna till intervjuer med intressanta personligheter och företag som verkar i regionen. Här är programmet: Logo2017

Intervjuerna är  helt nytt forum och i samarbete med Radio Båstad. Speakers Corner finns i det publika området bredvid Sportbaren i Hall A.

 

11.30-11.45
MARIA ROOTH: Sveriges genom tiderna bästa kvinnliga ishockeyspelare och fostrad i Ängelholm. Hon har vunnit OS-medaljer, gjort 105 mål på 256 landskamper och blivit hyllad i Vita huset tre år i rad. Den förre detta landslagsstjärna brinner för hockeyn och driver sedan 2006 en väldigt populär hockeyskola för tjejer i Halmstad, ett projekt som ligger Maria Rothhenne mycket varmt om hjärtat. Maria är med i SVTs Mästarnas Mästare 2017.

 

 

13.00-13.20
PRISUTDELNING för Årets  Monter , Årets UF och utdelning av gesällbrev.

 

 

 

13.30-13.45
MAGNUS HEDMAN fd  landslagsspelare i fotboll med internationell  utlandskarriär, numera entreprenör och föreläsare. Magnus är en efterfrågad föreläsare, som bottnar mycket i hans personliga  livsöde. Magnus har en intressant historia att berätta.
Från uppgång, till fall och den hårda vägen Magnus Hedman 2tillbaka.

 

 

 

 

 

14.00-14.15
MAGNUS SIKROT är bekant och erkänd  både i Ängelholm och långt utanför vår kommungräns.Magnus Sikrot
Tema: ”Magnus-Mat”, Sikrot Restaurang, vikten av närproducerat och hans spännande uppdrag som matambassadör för det franska köket i Sverige. I år kommer Magnus delta i ”Goût de France”som arrangeras av Frankrikes utrikesdepartement.

 

 

 

Linnea Håkansson14.30-14.45
KOMPIS SVERIGE. Kompis Sverige är en kompisförmedling  mellan nya och etablerade svenskar. Verksamheten strävar mot fyra mål för deltagarnas utveckling: Relationer, utbyte, tillhörighet och språk.

 

 

 


Lördagens Program i Business Loungen
Plan 2 Hall A:

13.00-13.30 Kostnadsfritt seminarium
”Få Ditt framgångshjul att snurra..”Therese Walter

Fd landslagsspelaren i handboll Therese Wallter  föreläser om:  ”Få ditt framgångshjul att snurra.” Med 13 elitseriesäsonger i handboll och elva år i näringslivet bakom sig, har Therese Wallter erfarenhet av vad man kan tänka på för att utvecklas, prestera och nå framgång, i det vardagliga och mot stora mål. Therese älskar att inspirera andra till att nå framgång, utvecklas och ha en positiv attityd till livet och dess utmaningar. Hon vet exakt hur långt den mentala kraften kan ta dig. Therese vill få dig, ditt företag/organisation eller idrottsförening medvetna om hur ni kan påverka ert tankesätt och hur ni nå de mål ni satt upp. Med andra ord, Therese kan hjälpa dig att få just Ditt framgångshjul att snurra. Först till kvarn gäller. Det finns begränsat antal platser.

Anmäl dig här


Musik ska byggas utav glädje..

Kl 13.30 den 13 maj bjuder kören Joyvoice på skönsång och musikglädje inne i Lindab Arena.

18336641_10158553594625587_1011674720_n

 


Parkeringen

På parkeringen möts du av massor av företag och organisationer. Prova rullstolsbasket hos Alla KanAlla Kan-Idrott för alla. Möt även våra vardagshjältar från Räddningstjänsten, Polisen & Ambulans. Parkeringen sprudlar av inspiration och roliga aktiviteter i dagarna två. Här kan du handla härliga vårblommor, barnen kan testa att köra elbilar, lyssna på musik eller titta på en energifylld parkourshow med TiP- This is Parkour och mycket mer.

TiP

Träffa Team Rynkeby på parkeringen

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris.
Läs mer Team Rynkeby

 

 

 

 

 

Ängelholms kommun tillsammans med Frivilliga Resursgruppen och Räddningstjänsten Skånenordväst:

Någon gång händer det – frågan är bara när. 

KrisSamhällets resurser måste först gå till de mest utsatta vid ett samhällsavbrott. Därför kommer de allra  flesta att behöva klara sig själva en tid. Se till att du och dina nära klarar vardagen om samhället inte fungerar som vi är vana vid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Besök Ängelholms kommuns tält på parkeringen under lördagen: Vi visar ett förslag på krislåda!
Läs mer

Lådbilsrally

Sedvanligt kommer Ängelholm-Bjäre Rotaryklubb att genomföra en lådbilstävling för 5:e
klassare. Eleverna i totalt 10 lag har under hösten och våren byggt lådbilar sponsrade av 10 lokala företag. Ett givet topparrangemang både för medverkande och åskådare.
Hela överskottet från rallyt går till hjälpprojekt valda av de vinnande klasserna samt till Rotary’s
ShelterBox-projekt (www. shelterbox.org). Ladbilsrally2014

Precis som förra året är NP Nilsson och MOM Events huvudsponsorer till Ängelholm-Bjäre
Rotaryklubbs lådbilsrally. MOM Events har sina rötter i motorsporten och är idag ett evenemangsföretag med bas i Ljungbyhed. I Ljungbyhed utförs företagsevenemang och publika evenemang med motor som tema. Utifrån sin kunskap och erfarenhet ska MOM Events förädla lådbilsrallyt och ge en kraftfullare inramning för publik och tävlande.

Start kl.11.00
på parkeringen. Må bästa lådbil vinna!

Sveriges största artisttävling

StjärnskottStjärnskott kommer till Företagardagarna 2017. Talangfulla ungdomar från hela regionen har nu möjligheten att delta i Sveriges största artisttävling. Anmälan sker via www.stjärnskott.se

Tävlingen har arrangerats i över 30 år av Lingmann & Co och är landets äldsta och mest talangfulla tävling och många nu stora stjärnor har medverkat i Stjärnskott. Bland annat så har, Sanna Nielsen, Robin Stjernberg, Eric Saade, Zara Larsson, Molly Sandén, Hilda Stenmalm, Wiktoria, Lisa Nilsson, Andreas Lundstedt, Jessica Andersson, Amy Diamond och Omar Rudberg (The FO&O) medverkat.
Välkommen till utomhusscenen 12.00

 

SM-guld

För tredje året i rad har tjejerna i Engelholms Volleybollsällskap lyckats med bragden att spela hem ett SM-guld.

Detta tycker vi är värt att fira så gör som vi och kom till Företagardagarnas utomhusscen vid Lindab Arena den 13 maj kl13.15.

Hyllningsceremonin kommer innehålla spelarpresentationer, spelarintervjuer samt tal och överlämnande av gåva från Ängelholms Kommun genom kommunalråd Lars Nyander.

 


Mer kul – Hall A

Racingbana för vuxna 

I A -Hallen, en trappa upp utanför Business Loungen finner ni en racerbana för radiostyrda bilar, åldergräns 18 år. Utmana din kollega, din sambo eller konkurrent i vem som kör flest varv  på 2 minuter. Priset till Företagardagarnas Racing Champ 2017 delas ut i samband med After Worken i Arenarestaurangen den 12 maj. Bilbanan finns på plats båda mässdagarna.

Fotoautomat

Ta med dig dina kollegor, vänner eller varför inte chefen till fotoautomaten i Hall A. Där kan ni kostnadsfritt föreviga er och givetvis ta bilderna med er hem.

Note Board-Mässans anslagstavla

Under båda dagarna kan utställare och besökare passa på att sätta upp egna annonser. Använd anslagstavlan för att skapa nya kontakter och möjligheter inför framtiden. Anslagstavlan finner ni till höger om den publika entrén i A-hallen. (Max en A4)


Okej, om jag är under 13 år vill ha något kul att göra medans mamma och pappa går på mässan? Vad gör jag då?

Gå till Activity Zone i Hall C!

För alla barn mellan 2-13 år: Besök Activity Zone och Sportlandet i Hall C. Där hittar ni pingisbord, skyttesimulator, bilsimulator, VR glasögon, airhockey & fussballbord och en massa andra aktiviteter- allt helt kostnadsfritt. Vi kan tyvärr inte erbjuda bemannad barnpassning utan barnen är i Activity Zone på föräldrarnas ansvar. Dock finns det funktionärer på plats som har översikt över området.

Klockan 13.00-13.30 kommer även spelare från Rögle BKs A-lagstrupp att besöka Activity Zone för autografsskrivning och kommer utmana er i pingis och bordshockey.

Rögles monter

 

Välkomna till Lindab Arena för det personliga mötet,
för att knyta kontakter och göra bra affärer!