ateljelena-fotograf-protosell-srgb-48

Entreprenörsskolan

2017

Tisdagen 7 november kickar vi i gång vår Intensiv Entreprenörsskola.
Varje höst sedan 2013 har Entreprenörsskolan varit ett inslag i Ängelholm.
Nytt för i år är att vi kör en intensivkurs med inriktning på mer skola och praktiskt arbete än som tidigare med mest inspiration.

Vad är Entreprenörsskolan i Ängelholm? Entreprenörsskolan vänder sig till alla Ängelholmare som har funderingar på att starta företag och som vill veta mer om grunderna. Även du, som nyligen startat ditt företag, kan också ha mycket nytta av att delta i föreläsningarna.

Skolan består av fem föreläsningar kopplat till entreprenörskap och nyföretagande. Föreläsningarna är på startsnivå med praktiska inslag vid varje tillfälle och inga förkunskaper krävs.
Deltagandet kostar 500 kr inkl moms, medtag egen dator.

Du väljer själv om du vill delta på alla eller enstaka föreläsningar. Under träffarna kommer du få inspiration och konkreta tips och råd om att driva eget. Du kommer få möjlighet att nätverka, ställa frågor och träffa likasinnade.
Vi avslutar kursen med After Work med mingel och inspiration för alla som vill komma. Då har vi även med oss några företagare som berättar om sin resa från dröm till verklighet.

Program 2017

Med reservation för ev. ändringar

Tisdag 7/11 kl 17.30-20.00
Att starta företag –
Föreläsare: 

Torsdag 9/11 kl 17.30-20.00
Företagets digitala liv –
Föreläsare: 

Måndag 13/11 kl 17.30-20.00
Myndighetskontakter-
Föreläsare:

Tisdag 14/11  kl 17.30-20.00
Ekonomi – Bokföring -Finansiering
Föreläsare:

Torsdag 16/11 kl 17.30-20.00
Inspiration & After Work
Vi bjuder på mingelmat.
Dryck finns till självkostnadspris
Föreläsare: 

Information

För vem?
Ängelholmare som har funderat på att starta eget företag eller som redan driver affärsverksamhet och söker tips och råd.

Plats:
Arbetsmarknadsenheten
Nybrovägen 3
(sidan om Engelholms Revyn)

Tid:
Start den 7/11 – 2017
17:30 – 20:00

Anmälan:
Länk kommer inom kort

OBS!
Begränsat antal platser med reservation för fullbokning. Föranmälan krävs till varje tillfälle.

Hur:
Kom gärna i god tid.
Medtag egen dator!
Vi bjuder på kaffe, fralla och frukt vid fyra tillfällen.
På AW bjuder vi på mingelmat.

Kostnad:
Entreprenörsskolan kostar 500kr (inkl moms) per person oavsett hur många tillfällen du går på.
Kostnaden faktureras.

Kontakt: jonas.elfving@engelholm.se louise.modig@engelholm.com kraftsamling Arrangörer:
Ängelholms Näringsliv & Ängelholms kommun
I samarbete med: Sparbanksstiftelsen Gripen & Swedbank

Ett axplock av föreläsarna som gästade oss 2016

 

Bo Nilsson

Bosse Nilsson, Gränslösa möten

En entreprenör som arbetat med nätverk hela sitt liv och som tror på socialt entreprenörskap. Han verkar inom ett brett spektra av branscher i Sverige, Norge och Afrika med samma gemensamma nämnare – långsiktiga relationer. Bosse är aktiv i Gränslösa Möten, Båstad Företagsby, Norrviken Event, Rudskogen Race Track, Smartseal, Båstad Hotel mfl. Bosse arrangerade VM1994-matchen i Båstad som var ett av de större evenemangen på Bjäre 2014. 2016 arrangerade han en av Sveriges mest framträdande näringslivsdagar, Gränslösa Möten med John Hope Bryant, Fredrik Reinfeldt, Kattis Ahlström och H.K.H. Prinsessan Sofia i Båstad. Lyssna till Bosses råd för nyföretagare och låt dig inspireras av en lokal entreprenör med lång erfarenhet!

www.granslosamoten.se

Jaana H Johansson

Jaana H Johansson, EY

Hitta metoder för att få glädje av dina siffror! Bokföringens krav och möjligheter. Hur kommer jag i gång med bokföringen? Vad ska jag bokföra? Formella krav på löpande bokföring och upprättande av bokslut, Jaana berättar mer för er och arbetar till vardags som Auktoriserad redovisningskonsult på EY.

www.ey.com

 

Swedbank

Företagsrådgivare, Swedbank

Ni kommer att få träffa Företagsrådgivare som kommer att vägleda er vad ni behöver tänka på inför ert möte med Banken. De kommer även att presentera olika typer av finansieringslösningar. Det blir allt vanligare att starta eget företag. Som nybörjare är det ett självklart val att vända sig till en beprövad affärspartner. Swedbank har mångårig erfarenhet och kompetens inom området. Till vår hjälp har vi ett antal oberoende partners som är specialister inom allt som rör företagsuppstart. Tillsammans kan vi hjälpa dig att se över just dina möjligheter till tillväxt och vägleda dig till ett framtida yrkesliv som egenföretagare. Vi hjälper dig med allt från en bra start, grundtrygghet och smidiga betalrutiner till att se över finansieringsfrågan.

www.swedbank.se

 

 

andreas_ring

Andreas Ring, Trygghet Innovation Sverige

Andreas släppte för ett och ett halvt år sedan fram entreprenören inombords när han kastade loss som egenföretagare. Nu driver han företaget Trygghet Innovation Sverige AB och är engagerad i flera andra lokala bolag. Med över 10 års erfarenhet från Polisen, så erbjuder Andreas nu utbildningar och konsulttjänster inom säkerhet och trygghet.

– Jag brinner verkligen för företagande, framförallt på en lokal nivå, och bidrar mer än gärna till Ängelholms näringsliv. Förhoppningsvis kan blivande entreprenörer ha nytta av något som jag kan bidra med!

www.radikalisering.se

 

Skatteverket

Sara H Larsson, Skatteverket

Hur kan Skatteverket vara en stödjande part vid din företagsetablering?
Sara från Skatteverket kommer att föreläsa kring registrering av företag samt ge er en introduktion om skatter för företagare samt dess redovisning via e-tjänster. Skatteverket hjälper er att göra rätt, det ska vara svårt att göra fel!

www.skatteverket.se

Nyhetsarkiv >>