ateljelena-fotograf-protosell-srgb-48

Entreprenörskolan

Info om 2017
Kommer under våren

2016

Tisdagen 13 september kickade vi i gång årets Entreprenörskola sex tisdagar i rad:
Varje höst sedan 2013 har Entreprenörskolan varit ett inslag i Ängelholm. Precis som tidigare år gick föreläsningarna  under sex olika tillfällen.
Vi återkommer med mer info om Entreprenörskolan 2017.Tack till alla föreläsare och deltagare för en inspirerande höst.

Vad är Entreprenörskolan i Ängelholm? Entreprenörskolan vänder sig till alla Ängelholmare som har funderingar på att starta företag och som vill veta mer om grunderna. Även du, som nyligen startat ditt företag, kan också ha mycket nytta av att delta i föreläsningarna.

Vi kommer att driva en omgång per år under kommande två år, med start under hösten. Skolan består av sex föreläsningar kopplat till entreprenörskap och nyföretagande. Föreläsningarna är på inspirationsnivå och inga förkunskaper krävs och deltagandet är kostnadsfritt och du väljer själv om du vill delta på alla eller enstaka föreläsningar. Under träffarna kommer du få inspiration och konkreta råd om att driva eget. Du kommer få möjlighet att nätverka, ställa frågor och träffa likasinnade. Vi kommer också att ha med oss några företagare som nyligen startat sitt företag och som kan berätta om sin resa från dröm till verklighet!

Program 2016

Med reservation för ändringar
Ladda ner programblad (2,1mb)

Tisdag 13/9 kl 17.30-20.00
Kick off Entreprenörskolan – Våga starta eget!
Föreläsare: Pernilla Tillander, Teatron
Inspiratör:
Nicolai Gyllström, Råå Bryggeri

Tisdag 20/9 kl 17.30-20.00
Myndighetskontakter
Föreläsare: Skatteverket & Ängelholms kommun
Inspiratör: John Larsson och Michael Lahti, Spoldax

Tisdag 27/9 kl 17.30-20.00
Grunder i företagande
Föreläsare: Yvonne Fogelström, Nyföretagarcentrum Skånenordväst
Inspiratör:
Elin Jönsson, The Why Land

Tisdag 4/10 kl 17.30-20.00
Marknadsföring och säljteknik
Föreläsare: Viktor Larsson, konsult och
Karolina Brorsson, Protosell
Inspiratör: Frida Johansson, Royal Treatment

Tisdag 11/10 kl 17.30-20.00
Bokföring & Finansiering
Föreläsare: Jaana H Johansson, EY
ALMI och Swedbank
Inspiratör:Andreas Ring, Trygghet Innovation Sverige

Tisdag 18/10 kl 17.30-20.00
Vägen till framgång – Miniexpo – Avslutning
Föreläsare: Bosse Nilsson, Gränslösa Möten
Inspiratör: Anton Åkesson, Sjöholms Bageri
Miniexpo:ALMI, Connect Skåne, Arbetsförmedlningen, Företagarna i Ängelholm, Nyföretagarcentrum Skånenordväst, Nexxt Företagsförmedling, Hållbar Idé, Länsförsäkringar Skåne, Skatteverket,
Ängelholms Näringsliv mfl.

Information

För vem?
Ängelholmare som har funderat på att starta eget företag eller som redan driver affärsverksamhet och söker tips och råd.

Plats:
Swedbank (Ingång Lärkgatan)

Tid:
Start den 13/9 – 2016
17:30 – 20:00

Anmälan:
Anmäl dig här (webbanmälan)

OBS! Begränsat antal platser med reservation för fullbokning. Föranmälan krävs till varje tillfälle. Vi tillämpar en No Show-avgift vid utebliven närvaro på 150 kr ex. moms.

Hur:
Kom i god tid. Vi prickar av dig vid entrén.

Varför är det helt gratis?
Utbildningen är ett projekt i samarbete mellan Ängelholms Näringsliv och Ängelholms kommun med stöd av Swedbank och Sparbanksstiftelsen Gripen och verkar för att utveckla företagsamheten i kommunen. Utbildningen är därför gratis för kommuninvånare.

Kontakt: jonas.elfving@engelholm.se louise.modig@engelholm.com kraftsamling Arrangörer:
Ängelholms Näringsliv & Ängelholms kommun
I samarbete med: Sparbanksstiftelsen Gripen & Swedbank

Ett axplock av föreläsarna som gästar oss 2016

nexxt_webb
Nexxt Företagsförmedling
Diskret, Rakt, Enkelt
Nexxt är en företagsförmedling som värderar och förmedlar små och medelstora företag.
www.nexxt.se

Pernilla Tillander

Pernilla Tillander, Teatron utbildning

Pernilla jobbar sedan tio år med kommunikation och ledarskap på alla nivåer. Det spelar ingen roll om du är på ledningsnivå, är en ung elev på en skola eller är på gång att starta eget. Vi behöver alla mod och kunskap för att ta plats som oss själva. Hon har en mängd utbildningar i sitt bagage inom både kommunikation, teater, regi och pedagogik. Hon är också författare till två böcker, ”Jag är det enda problem jag någonsin kommer att ha och samtidigt den enda lösningen” samt den nyutkomna boken tillsammans med rektor Fredrik Andersson, ”Våga ta plats – vi är alla lika unika”. Pernilla kommer att prata om vilka signaler du sänder ut och hur du kan övervinna eventuella hinder för att lyckas.
www.teatron.se

Bo Nilsson

Bosse Nilsson, Gränslösa möten

En entreprenör som arbetat med nätverk hela sitt liv och som tror på socialt entreprenörskap. Han verkar inom ett brett spektra av branscher i Sverige, Norge och Afrika med samma gemensamma nämnare – långsiktiga relationer. Bosse är aktiv i Gränslösa Möten, Båstad Företagsby, Norrviken Event, Rudskogen Race Track, Smartseal, Båstad Hotel mfl. Bosse arrangerade VM1994-matchen i Båstad som var ett av de större evenemangen på Bjäre 2014. 2016 arrangerade han en av Sveriges mest framträdande näringslivsdagar, Gränslösa Möten med John Hope Bryant, Fredrik Reinfeldt, Kattis Ahlström och H.K.H. Prinsessan Sofia i Båstad. Lyssna till Bosses råd för nyföretagare och låt dig inspireras av en lokal entreprenör med lång erfarenhet!

www.granslosamoten.se

Karolina Brorsson

Karolina Brorsson Wallin, ProToSell

Karolina Wallin Brorsson driver Ängelholmsföretaget ProToSell sedan 2004. 2007 blev hon årets företagare och 2012 blev företaget Gasellföretag. Karolina är en försäljnings- och marknadsexpert och hon föreläser frekvent om digitalisering och försäljning. En av hennes främsta kvalitéer är att hon kan skapa effektiva strategier för att driva på tillväxten i företaget. Karolina har också ett engagemang kring kvinnor och företagande.

www.protosell.se

Jaana H Johansson

Jaana H Johansson, EY

Hitta metoder för att få glädje av dina siffror! Bokföringens krav och möjligheter. Hur kommer jag i gång med bokföringen? Vad ska jag bokföra? Formella krav på löpande bokföring och upprättande av bokslut, Jaana berättar mer för er och arbetar till vardags som Auktoriserad redovisningskonsult på EY.

www.ey.com

ES_Whyland

Elin Jönsson, Whyland

30 minuter fuck ups. Elin Jönsson, grundare av PR- och eventbyrån Whyland, delar med sig av misslyckanden och berättar om sina största misstag, lösningar och råd. Hur gör du rätt när det blivit fel?

www.whyland.se

Bengt Holmåker, Länsförsäkringar Skåne

Bengt Holmåker jobbar på Länsförsäkringar Skåne. Försäkringsbolaget som ägs av sina kunder. Ska du starta ett företag så är det viktigt att du tänker på att hemförsäkringen bara gäller för dina privata saker. Så om ditt företag äger något så hjälper det inte att ha en hemförsäkring. Den gäller inte till ditt företag.
Lyssna på Bengt på Entreprenörsskolan den 18 oktober så får du veta mer om detta samt lite till ang försäkringar.

www.lansforsakringar.se

sjoholms

Anton Åkesson, Sjöholms bageri

Anton Åkesson utnämdes till Årets entreprenör 2016 på företagardagarna på Lindab Arena. Lyssna på Antons historia hur han har lyckats göra sin dröm till verklighet och samtidigt räddat ett gammalt anrikt företag i Ängelholm.

www.sjoholmsbageri.se

Frida Royal Treatment

Frida Johansson, Royal Treatment

2014 startade Frida Johansson, tillsammans med Mohammad Alasmar, barberarsalongen Royal Treatment i Ängelholm. Frida har en bakgrund inom fotografering och marknadsföring, men saknar kunskap inom frisör-/barberaryrket. Där kompletteras hon av Mohammad som har många års erfarenhet som barberare. Han har dock liten erfarenhet inom marknadsföring och det svenska systemet. Deras kombinerade kunskaper gjorde dem till ett ”dream team”. En oerfaren företagare har inte många riktlinjer för ”hur det ska gå till”. Man får tänka själv, låta alla tankar och idéer leda vägen. Med livlig fantasi och och en ”can-do” attityd har Frida hittat smarta tillvägagångssätt för att få bra publicitet för små investeringar. Frida ska berätta om sina erfarenheter som lett till framgång.

www.royaltreatment.se

spoldax_logo

John Larsson/Michael Lahti, Spoldax

Spoldax startade 2015 av Michael och John. De båda kände att det var dags för förändring i livet och gav sig ut på det stora äventyret som är att starta eget företag.

Kom och hör dom berätta om sin stora resa som har innefattat motgångar, förluster, lycka och framgång.

· Hur var det att säga upp sig från sitt fasta arbete för en dröm?
· Hur var det att känna – Tänk om detta inte fungerar?
· Hur var det att anställa sin första personal?

www.spoldax.se

Yvonne Fogelström

Yvonne Fogelström, NyföretagarCentrum Skånenordväst

Yvonne vill inspirera dig till vad du skall tänka på för att starta och driva företag. Vilka är framgångsfaktorerna och finns det något du bör undvika? Med bakgrund som auktoriserad revisor, från ledande befattningar i flera företag, och numera som ledare och rådgivare hos NyföretagarCentrum, delar Yvonne med sig av sina erfarenheter. Hon har varit verksam i många olika branscher, både nationellt och internationellt. NyföretagarCentrum ger kostnadsfri rådgivning till personer som vill starta eget företag. Verksamheten finns i cirka 200 kommuner. Årligen besöks NyföretagarCentrum av fler än 20 000 personer för rådgivning. Över hälften av dessa startar företag.

www.drivaeget.com

nicolai_gyllstrom

Nicolai Gyllström, RÅÅ Bryggeri

Kom och lyssna på Nicolai Gyllström, grundare, huvudägare och VD på RÅÅ Bryggeri som tog steget från en stabil karriär och trygg anställning till att starta eget och driva ett eget varumärke på en ytterst konkurrensutsatt marknad.

Nicolai delar med sig av sina och företagets erfarenheter på ett personligt och hjärtligt sätt.

www.raabryggeri.com

Swedbank

Företagsrådgivare, Swedbank

Ni kommer att få träffa Företagsrådgivare som kommer att vägleda er vad ni behöver tänka på inför ert möte med Banken. De kommer även att presentera olika typer av finansieringslösningar. Det blir allt vanligare att starta eget företag. Som nybörjare är det ett självklart val att vända sig till en beprövad affärspartner. Swedbank har mångårig erfarenhet och kompetens inom området. Till vår hjälp har vi ett antal oberoende partners som är specialister inom allt som rör företagsuppstart. Tillsammans kan vi hjälpa dig att se över just dina möjligheter till tillväxt och vägleda dig till ett framtida yrkesliv som egenföretagare. Vi hjälper dig med allt från en bra start, grundtrygghet och smidiga betalrutiner till att se över finansieringsfrågan.

www.swedbank.se

1000_

Anne Udd, Hållbar idé

Med kreativa idéer och genomtänkta förslag är vi en drivkraft i ert arbete för miljö och hållbar utveckling. Hos oss finns ett stort engagemang och kunnande och vi har ett brett nätverk inom olika professioner som vi samarbetar med. Har Du en idé som Du vill vidareutveckla? Tag gärna kontakt med oss för ett samtal som kan ge idéer för hur ni kan utveckla ert arbete i en hållbar riktning. Det bjuder vi gärna på!

www.hallbaride.se

Maria

Maria Sjödin Nilsson, Ängelholms kommun

Maria kommer att berätta en del om vad Ängelholms kommun kan stå till tjänst med i ert företagande. Maria finns till vardags som chef på Kundtjänst på Ängelholms kommun för att underlätta för er företagare.

www.engelholm.se

andreas_ring

Andreas Ring, Trygghet Innovation Sverige

Andreas släppte för ett och ett halvt år sedan fram entreprenören inombords när han kastade loss som egenföretagare. Nu driver han företaget Trygghet Innovation Sverige AB och är engagerad i flera andra lokala bolag. Med över 10 års erfarenhet från Polisen, så erbjuder Andreas nu utbildningar och konsulttjänster inom säkerhet och trygghet.

– Jag brinner verkligen för företagande, framförallt på en lokal nivå, och bidrar mer än gärna till Ängelholms näringsliv. Förhoppningsvis kan blivande entreprenörer ha nytta av något som jag kan bidra med!

www.radikalisering.se

bernt

Bernt Gunnarson, Änglastart

Änglastart kopplar samman Ängelholms nya entreprenörer med kapital från erfarna företagare, investerare och privatpersoner. Änglastart drivs av Företagarna i Ängelholm. Genom Änglastart får nya entreprenörer tillgång till vårt lokala nätverk av medlemmar som kan tänka sig att investera tid och kapital i ditt företag.

Företagarna är Sveriges största organisation för företagare, och vi verkar på både nationell och lokal nivå. Bernt är styrelsemedlem i Företagarna Ängelholm, och genom sitt företag Naviro Consulting också investerare i uppstartsbolag samt rådgivare inom affärsutveckling.

www.naviro.se

Skatteverket

Sara H Larsson, Skatteverket

Hur kan Skatteverket vara en stödjande part vid din företagsetablering?
Sara från Skatteverket kommer att föreläsa kring registrering av företag samt ge er en introduktion om skatter för företagare samt dess redovisning via e-tjänster. Skatteverket hjälper er att göra rätt, det ska vara svårt att göra fel!

www.skatteverket.se

Nyhetsarkiv >>