Upzone (91) - Hendric Bengtsson

HAR DU OCKSÅ HÖGTFLYGANDE PLANER?

Kärlek och studier förde Tamara Christmann till Sverige år 2008. Med sig i bagaget hade hon en färsk idé från hemlandet Tyskland:

– Jag ville bygga en äventyrspark där besökarna får kasta sig ut i linbanor, balansera på grenar, klättra i nät och svinga i lianer. Konceptet var nytt i Tyskland och jag upptäckte att det knappt fanns någon motsvarande anläggning i Sverige, säger Tamara Christmann.

Idén konkretiserades genom företaget Upzone som startade i Borås 2009. De erbjuder sina besökare en fartfylld och spännande upplevelse utanför komfortzonen. Privatpersoner, företag, skolor och organisationer kommer till äventyrsparken för att utmana sig själva och ha kul tillsammans. Med tanke på verksamhetens natur är säkerheten en viktig aspekt:

– Parken är kontrollbesiktigad av en extern aktör och vi utför daglig tillsyn. Alla besökare får en grundlig genomgång av hur banorna och utrustningen fungerar. Sedan starten har vi haft 28 000 kunder utan att det inträffat någon allvarligare olycka.

När företaget skulle etablera sig i Skåne valde man mellan tolv olika platser. Valet föll på Hembygdsparken i Ängelholm. Anläggningen invigdes den 18 april 2014.

– Vi fick väldigt snabb och proffsig service vid etableringen i Ängelholm. Ängelholms Näringsliv initierade ett möte med alla berörda nyckelpersoner både i Hembygdsparken och inom kommunen för att påskynda ärendet. Hela processen fram till öppning, inklusive alla tillstånd, tog bara tre och en halv månad, säger Tamara Christmann, vd Upzone.

Hur upplever ni er kundnytta i Ängelholms Näringsliv?

– Vår parkledare Camilla Rinman har bland annat deltagit på flera företagsevent anordnade av Ängelholms Näringsliv. Det är viktigt att engagera sig i det lokala näringslivet för att bredda sitt kontaktnät.

Vad har Upzone för framtidsplaner i Ängelholm?

– Vi vill gärna bygga ut vår anläggning så att det blir en självklar aktivitet för besökarna i Hembygdsparken. Här finns flera olika verksamheter som kompletterar varandra och gör Hembygdsparken till ett attraktivt besöksmål.

Vill du också ta ditt företag till nya höjder? Gör som Upzone, etablera dig i Ängelholm.

Fakta Upzone upzone

Grundat: 2009.

Finns i: Borås och Ängelholm.

Antal anställda: 15 personer under säsong.

Öppet: april-november.

Kuriosa: Företagets grundare Tamara Christmann utsågs till Årets nybyggare i Väst 2013.

Webb: http://www.upzone.se

Nyhetsarkiv >>